VV zaplavily noviny inzercí. To a to jsme prosadili, chválí se

13.07.2010 9:36

Dnešní celostátní deníky jakoby připomínaly dobu těsně před volbami – Věci veřejné totiž zaplavily tisk svými celostránkovými inzeráty. Představují v nich své priority vtěsnané do koaliční smlouvy.

VV zaplavily noviny inzercí. To a to jsme prosadili, chválí se

Věci veřejné proklamují, že kandidovaly ve volbách s jasně definovaným desaterem. A právě tyto body se jim podařilo při koaličním vyjednávání prosadit a přesvědčit zbývající dvě strany - TOP 09 a ODS, aby je společně prosazovaly i v budoucí vládě.

Státem garantovaná standardní zdravotní péče a konkurence pojišťoven má být prioritou zdravotnictví. „Pacient hradí tu část zdravotní péče, která není hrazena z veřejného zdravotního pojištění, tj. není součástí nároku. Regulační poplatek za položku na recept bude zrušen," tvrdí v inzerátu strana.

Za předpokladu ekonomického růstu dosáhneme do roku 2016 vyrovnaných rozpočtů s tím, že nejpozději do roku 2013 bude dosahovat schodek veřejných rozpočtů maximálně tři procenta HDP, říkají dále Věci veřejné například k zastavení zadlužování státu.  

Chválí si i protikorupční opatření

„Výdaje nad jeden milion budou zveřejňovány na internetu. Předložíme zákon o lobbingu. Zpřesníme institut spolupracujícího obviněného (korunní svědek), ve výjimečných případech bude možné zajistit úplnou beztrestnost. Navrhneme změnu zákona o veřejných zakázkách," vypočítává dále strana s tím, že předloží také novelu trestního zákona, který zpřísní tresty za korupci u úředních osob.

VV budou také ve vládě prosazovat, aby státní zakázky byly pravidelně zveřejňované na internetu a byly pod dohledem veřejnosti.

Právě protikorupční opatření byly vždy prioritou Věcí Veřejných. Trvaly na svých zásadách až tak dalece, že tvrdily, nepodaří-li se tyto priority na trojstranném jednání prosadit, VV do vlády  nevstoupí a podpoří menšinový kabinet v otázkách rozpočtové odpovědnosti. Nakonec se tak tomu nestalo.

Předseda VV Radek John ale potvrdil, že strana od agenta provokatéra rozhodně nikdy neustoupí, jen jej nahradí institutem předstíraného úplatku. Poukázal přitom na to, že v zákonech už je zakotven předstíraný nákup věci a předstíraný prodej drog. „Institut testů spolehlivosti využijeme pro stanovení obdobných testů pro další osoby působící v orgánech veřejné moci," uzavírá pak strana tento bod v inzerátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…