Volby většinu lidí zklamaly. Přesto ale méně než v roce 2006

13.07.2010 19:43

Podle průzkumu agentury STEM se většina Čechů staví k výsledkům sněmovních voleb rozpačitě, nicméně je vnímají lépe než ty před čtyřmi lety.

Volby většinu lidí zklamaly. Přesto ale méně než v roce 2006

Navrch mají respondenti, kteří se po volbách do dolní komory parlamentu cítí mírně rozladění. Nicméně nálada ve společnosti je o mnoho příznivější než po volebním roce 2006. Pokud by se volby hypoteticky opakovaly, znovu by přišli hlavně voliči letošních vítězů, ti jsou se současným stavem zatím spokojeni.

Výsledky květnových voleb přinesly jen částečnou spokojenost. Hlasy nespokojených velmi mírně převažují nad hlasy spokojených. V porovnání se situací v roce 2006, kdy po červnových volbách nastala v parlamentu dokonalá rovnováha mezi pravicí a levicí, je hodnocení voleb ovšem mnohem příznivější, informuje agentura.

Agentura STEM průzkum provedla ve dnech 17. - 25. června 2010, respondenti byli občané Česka starší 18 let a šlo o 1559 osob.

Agentura v pondělí zveřejnila rovněž průzkum o spokojenosti Čechů s povolebním vývojem. Z něho vyplynulo, že třetina lidí ze stejného vzorku 1559 respondentů je se situací spokojena, další třetina nikoli. I v tomto případě patří k pozitivně naladěným spíše voliči stran, tvořících po volbách vládní koalici (ODS, TOP 09, Věci veřejné).

Související:


Koláž: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…