Paroubková: Duševní onanisto Mareši, kreslete koaliční souložnice

22.07.2010 20:04

Petra Paroubková nesouhlasí s rozsudkem, který neuznal její žalobu na týdeník Reflex. Kreslíři Štěpánu Marešovi vzkázala, aby se vyřádil na političkách nových, které se „na vysoké posty dostaly doslova a do písmene intimním stykem“.

Paroubková: Duševní onanisto Mareši, kreslete koaliční souložnice

Manželka Jiřího Paroubka Petra prohrála ve středu soudní spor s časopisem Reflex. Po týdeníku chtěla omluvu za kresbu Štěpána Mareše, který ji v komiksu Zelený Raoul zobrazil při milostném styku s manželem.

Týdeník požádal Paroubkovou, aby se k rozsudku vyjádřila. Jelikož je se svým manželem právě na dovolené, učinila tak prostřednictvím textové zprávy.

Od českých soudů jsem nic nečekala

„Jedinou další cestou je pro mě soud ve Štrasburku, od českých soudů jsem nic nečekala. Ve Štrasburku precedenční rozhodnutí jednoznačně mluví v můj prospěch. Věřím, že české soudy si z toho pak vezmou příklad. Ukájení komplexů a nenávisti na těhotné ženě je i daleko na východ od nás považováno za společensky nepřijatelné," stojí si za svou pravdou Paroubková.

Aby toho nebylo málo, vzkázala ještě kreslíři Marešovi, že se má zaměřit na jiné objekty: „Teď se může pan Mareš a další podobní duševní onanisté ukájet na političkách stávající koalice, které se na vysoké posty a do úřadů dostaly doslova a do písmene intimním stykem."

Soud: Žalující udělala ze svého těhotenství věc veřejnou sama

Podle Petry Paroubkové šlo v kresbě o nechutnou pornografii. Městský soud v Praze ovšem v prosinci rozhodl, že se vydavatelství nemusí ženě bývalého šéfa ČSSD omlouvat. Paroubková se proti rozsudku odvolala, ale soud ve středu její žalobu opět zamítl.

Soud odůvodnil své rozhodnutí tím, že čtenáři poznali, že jde o satiru. „Je vyloučené, že by čtenáři zaměňovali satiru za realitu. S konečnou platností je tedy zřejmé, že tvrzení, že Jiří Paroubek je schopen přivést svou ženu do jiného stavu jen v důsledku vzrušení z vyhraného politického boje‘, je humor, a nikoli realita, a nezasahuje tedy do práv žalující," stálo v rozsudku. Navíc to prý byla právě žalující, která učinila ze svého těhotenství věc veřejnou.

Více:

Kresba Paroubkové v Reflexu opět u soudu

Z Paroubkové se v Reflexu stala socialistická Afrodita

Paroubková píše knihu o politickém zákulisí

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…