Hašek (ČSSD): Výroky pražských radních jsou neuvěřitelné

26.07.2010 17:05

Hejtman Jihomoravského kraje se ostře ohradil proti výrokům pražských radních ve věci stěhování epopeje z Moravského Krumlova.

Hašek (ČSSD): Výroky pražských radních jsou neuvěřitelné

Mimořádné jednání Rady Jihomoravského kraje svolal na úterý 27. července hejtman Michal Hašek v souvislosti s aktuálním vývojem snahy hlavního města Prahy odstěhovat z Moravského Krumlova slavné dílo Alfonse Muchy Slovanská epopej.

„Po dnešních neuvěřitelných výrocích pražského radního pro kulturu o nutnosti přestěhovat Epopej z údajně nedůstojného zchátralého zámku v Moravském Krumlově se k celé věci jasně a jednoznačně vyjádří krajská samospráva," dodal hejtman Hašek.

Mimořádná schůze Rady Jihomoravského kraje, na které bude projednán bod „Stanovisko Jihomoravského kraje k záměru hlavního města Prahy přemístit dílo Alfonse Muchy Slovanská epopej z Moravského Krumlova do Prahy" se uskuteční zítra, tj. v úterý 27. července 2010 v 11:00 hod. Na jednání Rady JMK je pozván také starosta Moravského Krumlova Jaroslav Mokrý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek - profil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.