John v kauze Kajínek: Možná už je pozdě

05.08.2010 11:31

Nechal se snad Radek John unést chystaným filmem Kajínek? Rozhodl se totiž, dát podnět k novému vyšetřování případu Kajínek a docílit došetření nejasností. Zatím se však drží při zemi a říká, že rozhodně není vyhráno. Nový svědek se podle něj ozval příliš pozdě a nový proces už možná nebude možný.

John v kauze Kajínek: Možná už je pozdě

Ministr vnitra Radek John rozpoutal nové debaty o Kajínkově případu. Stačilo málo. Když byl před třemi týdny hostem Frekvence 1, prohlásil, že ví o "konkrétním posunu" v tomto případu a nechce si ho rozhodně nechat pro sebe.

Řečený "posun" byl v podstatě comebackem starší polozapomenuté informace, že z odposlechů Antonína Vlasáka (na které přišel bývalý policista) vyplývá, že vraždili policisté. Antonín Vlasák by si tedy vraždu u Kajínka neobjednal.

John vyjádřil naději, že nové důkazy povedou k obnovení procesu. "Každý má právo na spravedlivý proces a tady zůstala pachuť. Veřejnost má pocit, že proces s panem Kajínkem spravedlivý nebyl. To je pro stát špatně," řekl ministr v Mladé frontě Dnes.

Zároveň ale vyjádřil pochybnosti, že by proces nemusel být obnoven, protože materiály k případu byly skartovány a od prvního procesu uplynula příliš dlouhá doba. Přesto případ inspekce šetří už od března.

Proč se John angažuje?

Ministr vnitra se nenechává vyvést z míry otázkou, proč se právě v této kauze angažuje. "Já rozhodně nezasahuji do vyšetřování ani nikoho neúkoluji. Naopak jsem mluvil se zástupci všech složek policie i s inspekcí a řekl jsem, že mají vyšetřovat padni komu padni. Kdyby nastaly v jakémkoliv případu nějaké politické tlaky, udělám z toho velký skandál," zdůraznil v deníku.

Dále čtetě:

Foto: Hans Štembera 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …