Pražská ODS ustoupila tlaku grémia. Vyměnila kandidáty

09.08.2010 15:44

Občanští demokraté zřejmě ještě nemají jasno v tom, kdo by mohl stanout v čele pražské radnice. Regionální rada pražské ODS totiž dnes žádné jméno na post primátora nezveřejnila a učiní tak prý až v září.

Pražská ODS ustoupila tlaku grémia. Vyměnila kandidáty

Má, anebo nemá ODS osobnost, která by se mohla při podzimních komunálních volbách utkat o pozici pražského primátora? Ze slov předsedy pražské ODS Borise Šťastného vyplývá, že dosud nemá. „Udělali jsme razantní obměnu na pozici lídrů doplněním nových osobností ve většině volebních obvodů. Pražská ODS představí kandidáta na primátora 28. září," řekl totiž dnes Šťastný.

Podle něj podzimní volby jsou jako jiné a nemohou být o jednotlivcích, kterým jsou uměle přisuzovány nadpřirozené schopnosti.

Do zastupitelstva míří brankář Bříza a zpěvák Kalousek

Vedení pražské ODS dosadilo na první místa kandidátek někdejšího hokejového brankáře Petra Břízu, zpěváka Jana Kalouska a lékaře Bohuslava Svobodu. Jsou nestraníky. 

Bříza odsunul na druhé místo starostu Prahy 8 Josefa Noska, Kalousek náměstkyni primátora Marii Kousalíkovou, Svoboda radní Prahy 2 Aleksandru Udženiju. Lídrem další kandidátky bude Šťastný, za ním bude dosavadní jednička, starostka Újezdu nad Lesy Andrea Vlásenková. 

Lídry dalších kandidátek zůstali primátorovi náměstci Rudolf Blažek a Pavel Klega. Dvojkou za Blažkem bude Gabriela Kloudová z Prahy 13, kde je starostou bývalý místopředseda ODS David Vodrážka. Za Klegou bude radní Prahy 3 Pavel Hurda, který provozuje Palác Akropolis. Lídrem zůstal také starosta Prahy 12 Petr Hána.

Změny reakcí na požadavek celostátního grémia

Podle informací ParlamentníchListů.cz se změny nelíbily Josefu Noskovi, který byl na kandidátce odsunut na druhé místo.

Ke škatulatům na kandidátce došlo prý také kvůli tomu, že před minulou regionální radou z 28. července došlo k setkání pražského grémia s celostátním grémiem strany. To mělo vyzvat pražskou ODS, aby provedla změnu v pěti jménech na předních místech sedmi kandidátek do Zastupitelstva hlavního města Prahy.

Grémium však nespecifikovalo, která jména by měla vypadnout. Celostátní vedení také sdělilo pražské ODS, že pokud změny neprovede a ve volbách pak neuspěje, tak si celorepublikové grémium myje ruce. Na kandidátku byli umístěni i nestraníci, aby byla ODS pro voliče přijatelná a aby nekandidovaly pouze "staré struktury" pražské politiky. 

Místo jména představil prapor

„Každý z těchto lídrů je nositelem odborných témat," upozornil poté Šťastný.  „Symboly naší kampaně je tradice i budoucnost, neboť ODS je jedinou nositelkou konzervativních myšlenek s lidmi, kteří jsou odhodlaní pracovat pro město," sdělil dále Šťastný a představil i prapor, který podle něj zpodobňuje jednotu myšlenek a ideí.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…