Mediální tým ČSSD na kolenou: Blechová i Macura na odchodu?

18.08.2010 16:33

Z Lidového domu by měli odejít tisková mluvčí ČSSD Kateřina Blechová, i vedoucí tiskového oddělení Ondřej Macura. Uvedl to server Novinky.cz.

Mediální tým ČSSD na kolenou: Blechová i Macura na odchodu?

Sotva vytáhl paty ze dveří Lidového domu Jiří Paroubek, ve vedení sociální demokracie to začalo vřít. Nejprve odešel šéf mediální podpory  Petr Dimun, který byl považován za prodlouženou ruku Jiřího Paroubka. Teď se hovoří o tom, že oranžovým růžím zamává i mluvčí ČSSD Kateřina Blechová, či vedoucí tiskového oddělení Ondřej Macura.

Macura zatím nechtěl oficiálně o svém odchodu hovořit. Ovšem spekulace nevyvrátil, na druhou stranu ani nepotvrdil. „Je to zatím hodně předběžná informace. Nemůžu to ani potvrdit ani vyloučit. Nevím, jak je na tom kolegyně Blechová, ta ať hovoří sama za sebe," řekl ParlamentnímListům.cz Macura.

Kateřina Blechová také nebyla moc sdílná. "Já to nechci nyní komentovat, mohu jenom říci, že je slušné, abych tyto záležitosti prodiskutovala napřed s úřadujícím předsedou ČSSD Sobotkou. Veškeré vnitřní záležitosti řeším zásadně a vždy napřed s vedením," řekla ParlamentnímListům Blechová. 

Podle důvěryhodného zdroje Novinky.cz však oba skutečně odchází a to na vlastní žádost.

Nováček Ayrer a Sazima zůstávají

Do  mediálním týmu ČSSD po volbách nastoupil do té doby tiskový mluvčí ministerstva místního rozvoje Martin Ayrer. Ten prý ve službách oranžových zůstává, stejně jako pracovník tiskového oddělení Tomáš Sazima.

Naopak, Květa Kočová, předchůdkyně Blechové ve funkci mluvčí ČSSD, přechází údajně do deníku Blesk. Jako redaktorka. Kočová před třemi měsíci totiž odešla z funkce PR manažerky Středočeské informační služby, kde působila od začátku roku 2009. Post  ji kdysi nabídl středočeský hejtman David Rath.

V tom samém deníku, tedy Blesku, ovšem kdysi působil i Jiří Ovčáček, jenž později pracoval v tiskovém oddělení Úřadu vlády a Jiří Paroubek si jej později - když již nebyl premiérem - „stáhnul" do Lidového domu. I Ovčáček ale z Lidového domu po dvou letech odešel, údajně kvůli neshodám s Paroubkem. Bývalý šéf marketingu Lidového domu se ovšem později stal terčem útoků Paroubka, ten například o něm opakovaně psal i na svém blogu.

Kočová: Odcházejí dva poslední profesionálové 

Zatímco se Macura a ani Blechová ke svému odchodu jednoznačně nevyjádřili, Květa Kočová k tomu pro agenturu Mediafax uvedla:

"Informace o rozpadu tiskového oddělení, pokud jsou pravdivé, mě nepřekvapily. Každý nový předseda má právo si vybrat tým nových lidí. Škoda jen, že co se týče Macury a Blechové, odcházejí dva poslední profesionálové, kteří na oddělení ještě zbyli."

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…