Diváci se vysmáli Klasnové. Z ČT ji vyprovodili citoslovci

19.08.2010 21:10

Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny a poslankyně za Věci veřejné byla středečním hostem Interview na ČT24. Poté, co stanice uvolnila záznam také na sociální síti Facebook, začali diváci horečně diskutovat.

Diváci se vysmáli Klasnové. Z ČT ji vyprovodili citoslovci

"Kecá," "Tomu nevěří snad ani ve VV," "Jak na to koukám, tak představitelé VV jsou sběratelé funkcí. Kde jsou ty jejich předvolební sliby. Myslím si, že se nedá řádně pracovat ve sněmovně jako poslanec - natož místopředsedkyně sněmovny a dále ještě pracovat zodpovědně v zastupitelstvu města nebo obce," to je jen několik z desítek reakcí, které se ihned po uveřejnění rozhovoru s Kateřinou Klasnovou objevily na Facebooku.

Důvod? Slova místopředsedkyně sněmovny o tom, že lze skloubit vysokou a komunální politiku.


Reakce na oficiálním profilu ČT24 na sociální síti Facebook


"Nyní jsem stále zastupitelkou městské části Praha 1. Je to pro mě srdeční záležitost. Mohla bych být občanům užitečnější kvůli propojenosti vysoké politiky s tou komunální," prozradila Klasnová na otázku moderátorky Daniely Drtinové.

Další z řady diváckých reakcí proto mířila právě na propojování funkcí. Většina těch, kteří Interview viděli, nevěří, že lze pracovat na dvou místech zároveň. Kateřiny Klasnové se tak ptali, jestli se hodlá naklonovat, anebo zda ví, že den má pouze čtyřiadvacet hodin. Po několika ironických komentářích došlo dokonce na vulgární slova.

"Nemyslím si, že kumulace funkcí je správná - napadá mně něco o sezení jednou p****í na dvou seslích," domnívá se jeden z pisatelů.

Dalším z témat, které Klasnová vysvětlovala, byl její pohled na obecně častou nepřítomnost ve sněmovních lavicích. Ta prý může být zaviněna právě několika funkcemi, které poslanci zastávají. "Otázku sankcí je třeba nějak koncepčně řešit. Je to otázka změny jednacího řádu a změny zákona o platu. Určitě se k tématu dostaneme s vedením sněmovny," uvedla.

Narážky na všechno a na všechny

Ani za to si však nevysloužila poděkování, ale jen další jízlivé komentáře. "Ať to zkusí, maximálně bude mít bebinko," napsal Jáchym Vlk.

Poté se již diskuze rozjela zcela neočekávaným směrem a na Kateřině Klasnové a jejím partneru, ministru dopravy Vítu Bártovi, nenechali uživatelé Facebooku nit suchou. Narážky se týkaly jak barvy vlasů, tak vzhledu političek Věcí veřejných. Moravský pisatel svůj názor vyjádřil dvěma citoslovci -  "Uhmm mm" - za což si vysloužil pochvalný palec směrem vzhůru.

Věci veřejné, stejně jako jiné politické strany, posílají do říjnových komunálních voleb nejen Kateřinu Klasnovou, ale například i svého předsedu Radka Johna. Ten bude usilovat o post na radnici městské části Praha 5.

Víc funkcí přináší hádky

Kumulací funkcí se v minulosti nejedenkrát zabývala také sněmovna nebo bývalí vrcholoví politici. "Jako bývalý hejtman říkám, že funkce jihomoravského hejtmana nejde spojit s poslaneckou funkcí, aniž by tím vykonávání funkce hejtmana neutrpělo," řekl dříve ParlamentnímListům.cz Stanislav Juránek o Michalu Haškovi.

O čem se píše: Hašek naštval Juránka: Obě funkce nejde zvládnout. Bude trpět kraj

"Jihomoravský kraj potřebuje více než kdy jindy silného hejtmana s tahem na branku, schopného úspěšné komunikace s vládou a parlamentem, zároveň ve stabilní většinové koalici, ve které bude panovat důvěra partnerů, odpovědnost a dobrá komunikace," kontroval jihomoravský hejtman.

V případě více funkcí politici obvykle věnují jeden z platů na charitativní účely.

Interview ČT24 je pravidelný profilový podvečerní rozhovor s osobností, "která hýbe událostmi dne". Česká televize jej vysílá každý všední den od pondělí do pátku. Moderátory jsou František Lutonský a Daniela Drtinová.

Více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…