Rath Urbanovi: Radši zbiješ ženu, než pitomce, co to tu ničí

22.08.2010 20:31

Mediální souboj Davida Ratha a Milana Urbana nekončí, válečná sekera není zakopána. Ačkoli Urban opakovaně řekl, že se již k ničemu nebude vyjadřovat, tentokrát zřejmě mlčet nebude. Rath v jeho souvislosti totiž použil zcela netradiční přirovnání.

Rath Urbanovi: Radši zbiješ ženu, než pitomce, co to tu ničí

"Milan Urban mě šokoval tím, že místo aby útočil na současnou vládu a na to, jak nás žene do hlubší krize, tak vyrazil proti mně. Asi je zastáncem, že lepší zbít doma manželku, než se jít poprat s pitomcem, který mu škodolibě hází na zahradu odpadky. I to se celkem běžně děje," uvedl na svém oficiálním profilu středočeský hejtman David Rath.

Odpověděl tím na veřejně nepublikovaný dotaz jednoho z pisatelů, jemuž zároveň poděkoval.

Co si ti dva udělali? Podle Ratha na něj Urban žárlí. "On vůbec není schopen překousnout, že jsem ho v preferenčních hlasech ve Středočeském kraji přeskočil. Kudy chodí, tam mě pomlouvá," řekl Rath ParlamentnímListům.cz již v minulosti.

"Teď je úplně šílený z toho, že mě mnozí členové strany chtějí místo něj za místopředsedu a jeho náš kraj už nejspíš nenominuje. Mě by to jeho napadání až tak nevadilo, ale štve mě, že to poškozuje obraz celé sociální demokracie," dodal. Ve svém ostrém politickém stylu a trochu vulgární rétorice, kterou mu někteří spolustraníci vyčítají, však hodlá pokračovat. Voliči to od něj prý vyžadují.

Podle Milana Urbana nemá cenu výroky Ratha komentovat. "To, co říká pan Rath, ze zásady už nějakou dobu nekomentuji. To, co říká, nedává žádný smysl. Takže jakou by mělo cenu to komentovat," prohlásil místopředseda Urban s tím, že Rath napadá každého v okolí

Ratha hájí i Paroubek

Tomu se Rath brání. "Kritizoval jsem pouze Tvrdíka za nesmyslně drahou a špatnou volební kampaň. Chtěl všemu šéfovat, být šedou eminencí. A tak já si tvář sociální demokracie nepředstavuji," řekl hejtman.


Napsali jsme v minulosti
(kliknutím na foto aktivujete článek)


Nový olej mezi obě znesvářené strany přilil v polovině července ještě prezident svazu pacientů Luboš Olejár.

"Zdravotnické téma bylo tímto potlačeno a komunikace k voličům byla vlastně omezená na vystupování lídra Urbana před volbami. Zarazilo nás to, protože předešlé krajské volby vyhrál ve středních Čechách lídr David Rath, a tak jsme asi naivně očekávali, že má respekt u straníků. Skutečnost byla jiná," napsal Olejár v tiskové zprávě.

Pitomec = vláda?

Do celé situace se nakonec pustil také bývalý šéf ČSSD Jiří Paroubek. Ten minulou neděli na ČT řekl, že si Ratha umí představit jako nového lídra sociálních demokratů.

"Bylo to překvapení," reagoval Rath. "Příjemné, samozřejmě. Čekal jsem, jestli kolegové udrží nervy na uzdě. A ukázalo se, že někteří je neudrželi. To mě trochu pobavilo. A tím to pro mě končí."

V souvislosti s aktuálním prohlášením na adresu Milana Urbana se redakce smskou obrátila nejprve na předsedu Asociace krajů a jihomoravského hejtmana Michala Haška (ČSSD), který doposud neodpověděl. Nepodařilo se kontaktovat ani Středočeského hejtmana Davida Ratha. Celý víkend měl hluchý telefon a nereagoval ani na SMS. Z jeho příměru "asi je zastáncem, že lepší zbít doma manželku, než se jít poprat s pitomcem, který mu škodolibě hází na zahradu odpadky" však lze vyčíst, že pitomcem může být vládní koalice, zahrádkou pak Česká republika a manželka v Rathově podání může být sama ČSSD.

Více o sporu uvnitř ČSSD:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …