Rozpad mediálního týmu ČSSD: Blechová odchází již za pár dní

27.08.2010 13:29

Kateřina Blechová v pátek potvrdila, že ke konci srpna odchází z funkce mluvčí ČSSD. Přitom o jejím odchodu se spekulovalo již minulý týden. Tehdy to ale nepotvrdila. Z funkce má odejít i nynější vedoucí tiskového oddělení Lidového domu Ondřej Macura. Ovšem až na podzim, po volbách.

Rozpad mediálního týmu ČSSD: Blechová odchází již za pár dní

Sotva vytáhl paty ze dveří Lidového domu Jiří Paroubek, ve vedení sociální demokracie to začalo vřít. Nejprve se odporoučel šéf mediální podpory Petr Dimun, který byl považován za prodlouženou ruku Jiřího Paroubka. Minulý týden přišlo Právo s tím, že oranžovým růžím zamává i mluvčí strany Kateřina Blechová, a navíc i vedoucí tiskového oddělení Ondřej Macura, který pro ČSSD pracuje již několik let.

ParlamentnímListům.cz ale svůj odchod minulou středu Blechová nepotvrdila. "Já to nechci nyní komentovat, mohu jenom říci, že je slušné, abych tyto záležitosti prodiskutovala napřed s úřadujícím předsedou ČSSD Sobotkou. Veškeré vnitřní záležitosti řeším zásadně a vždy napřed s vedením," řekla tehdy. 

To, že však s největší pravděpodobností Blechová odchází, pak o dva dny později potvrdila našemu serveru její předchůdkyně Květa Kočová. „Zatím se hledá nástupce. Je to těžké, tak proto to nechtěla paní mluvčí komentovat," řekla Kočová. Ta po odchodu z ČSSD pracovala jako PR manažerka Středočeské informační služby. Se středočeským hejtmanem Davidem Rathem se ale údajně nedávno neshodla, odešla proto dělat redaktorku do Blesku.

Jméno jejího nástupce zatím není známé

Jenže agentura ČTK dnes uvedla, že jméno nástupce Blechové stále není známo. „Je to moje osobní rozhodnutí a udělala jsem ho už před sněmovními volbami," potvrdila však Blechová svůj odchod pro agenturu. V hektické předvolební době prý odcházet nechtěla. "Ve své další profesní kariéře chci zůstat mimo politiku," dodala.

Z funkce odejde také nynější vedoucí tiskového oddělení Lidového domu Ondřej Macura, ale až po podzimních senátních a komunálních volbách. Macura svůj odchod také komentoval pro ČTK. "Mám tu ale nějaké věci, které musím dokončit," poznamenal. Proto plánuje odchod až po volbách připravovaných na 15. a 16. říjen. Je prý ale pevně rozhodnut z funkce odejít.

Čtěte také:

reklama

autor: olb

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…