Krejčíř: Budu-li vydán do Česka, zabijí mě tam

29.08.2010 19:00

Podnikatel v rozhovoru pro zahraniční server uvedl, že se bojí o svůj život.

Krejčíř: Budu-li vydán do Česka, zabijí mě tam

Radovan Krejčíř, který se českým soudům vyhýbá už pět let, poskytl serveru Independent online rozhovor, v němž uvedl, že bude ohrožen na životě, pokud bude vydán zpět do České republiky.

Nikdy nebudu svobodný

"Nikdy nebudu moct chodit po své zemi jako svobodný muž. Pokud se tam budu muset vrátit, zabijí mě na cestě k soudu nebo ještě předtím v policejní cele," sdělil serveru. Na informaci upozornil online deník Tn.cz.

Krejčíř v rozhovoru poukázal na to, že se ho v minulosti pokusili najatí profesionálové třikrát unést a dovézt zpět do Česka. Naposledy se prý jednalo o ruské agenty.

Za neprůstřelným sklem

I proto se Krejčířova schůzka s novinářem internetového listu konala v restauraci za neprůstřelným sklem, jak si přála Krejčířova manželka Kateřina.

Podnikatel dále v rozhovoru uvedl, že v roce 2002 podporoval opozici a pomohl Stanislavu Grossovi k premiérskému postu. To vše za 60 milionů v podobě směnek, které nová vláda podnikateli podepsala.

Krejčíř prozatím dle rozhodnutí soudu JAR nemůže být vydán zpět do Česka proto, že ještě není rozhodnuto o jeho žádosti o udělení politického azylu.

Více čtěte:

Korumpuje Krejčíř? JAR je tři místa za Českem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…