Státní zaměstnanci budou stávkovat 21. září

31.08.2010 11:28

Zaměstnanci ve státní a veřejné správě, policisté, hasiči ale také zaměstnanci dopravy a silničního hospodářství budou 21. září stávkovat na Palachově náměstí v Praze.

Státní zaměstnanci budou stávkovat 21. září

Na tiskové konferenci potvrdila předsedkyně Odborového svazu státních orgánů a organizací Alena Vondrová stávku plánovanou na 21. září. Zúčastní se jí členové a příznivci z odborových svazů hasičů, státních orgánů a organizací, kultury a ochrany přírody, civilních zaměstnanců armády, školství, zdravotníků a drobných profesních svazů z oblasti kultury.

"Jde o naprostou většinu svazů, které sdružují zaměstnance placené z veřejných prostředků. Kromě nich se k nám připojí i zaměstnanci dopravy a silničního hospodářství," řekla Vondrová a dodala, že se jedná i se svazy mimo Českomoravskou konfederaci odborových svazů.

Zástupci odborů se ještě 6. září sejdou s premiérem Petrem Nečasem. Demonstrace se ale konat bude, protože podle Vondrové je situace kolem vládních plánů extrémně vážná a vláda zatím nehledá kompromis. Vondrová dodala, že k demonstraci se připojí všechny významné odborové svazy.

Více:

Odboráři rozlítili Nečase. Jdou prý řeckou cestou

Šéf odborů před Nečasem slovo "stávka" nepoužije

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…