Zakázku by pojistil můj nástupce Severa, sliboval Kopřiva

02.09.2010 6:30

Bývalý náměstek ministra obrany Kopřiva měl velké a promyšlené plány na miliardové tunelování. Bohudík mu ale nevyšly.

Zakázku by pojistil můj nástupce Severa, sliboval Kopřiva

Již ve středu zveřejnila Mladá fronta Dnes informace o podivné zakázce, kterou na ministerstvu obrany plánoval tamější náměstek obrany Jaroslav Kopřiva (KDU-ČSL).

Ten byl kvůli plánovanému milionovému tunelování resortu ze své funkce po odhalení aféry odvolán. Sám Kopřiva přišel po svém odvolání s nápadem, aby se jeho nástupcem stal Pavel Severa z TOP 09. Informaci přinesla opět Mladá fronta Dnes.

Promyšlené plány

Podle deníku, který celou plánovanou podivnou zakázku sledoval již od února, ale Kopřiva i jeho komplic, lobbista Josef Jindra, měli plány velmi promyšlené.

Podle deníku totiž Jindra zástupce finské zbrojovky Patria, jíž oba měli "dohodit" miliardovou zakázku na minomety, ujišťoval, že budou schopní zakázku "ovládat i zvenku."

A to právě prostřednictvím Severy. "Takhle je to nalajnovaný, mluvil jsem s ním," prohlásil podle MfD Kopřiva o Severovi na jedné ze schůzek s partnery, když jim vysvětloval, jak je celý obchod pojištěný. "Tenhle projekt by se mu strašně líbil," dodal podle deníku. 

Severa je proti

Pavel Severa je expertem TOP 09 na obranu a bývalým dlouholetým členem KDU-ČSL. V případě, že by se Severa opravdu stal náměstkem, bylo podle Kopřivy domluveno, že on sám zůstane na ministerstvu.


Sám Severa ale jakékoliv spojení se zmanipulovanou zakázkou popírá. "Naprosto odmítám, že bych o něčem podobném vůbec slyšel, natož o tom jednal. Byl jsem hodně překvapený, když jsem si to přečetl. Mohu vás ubezpečit, že jsme spolu o tom nikdy nemluvili, že mi pan Kopřiva neřekl nic o tom, že vyjednává o této záležitosti," popřel spekulace pro MfD Severa.

Více čtěte:

Šojdrová: Jaroslav Kopřiva již není členem KDU-ČSL 

Tunel ve výši stovek milionů? Velké plány náměstka obrany

Foto: cnb.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…