Bárta strávil hodinu a půl u výslechu. Na SPZ si už dá pozor

03.09.2010 8:59

Odjezd z vlastní svatby s nelegálně nalepenou SPZ přivedl ministra dopravy Bártu k výslechu na policii. Podal vysvětlení a teď bude čekat, jaký trest ho stihne, informuje deník Blesk.

Bárta strávil hodinu a půl u výslechu. Na SPZ si už dá pozor

Na okresní policejní ředitelství v Nymburce přijel ministr dopravy Vít Bárta, aby vysvětlil, proč jel autem s nelegálně nalepenou SPZ. Při příchodu na místní služebnu vystupoval pokorně. „Samozřejmě ať to dopadne jakkoliv, tak se podřídím. Nebudu se na nic vymlouvat," poznamenal Bárta pro deník Blesk.

Situaci se snažil odlehčit policista, který měl výslech s ministrem vést. „Asi si budeme rozumět, oba máme vystudovanou policejní akademii," snažil se najít to, co by je mohlo spojovat. „Já jsem tam ale i učil!" opáčil Bárta ještě před výslechem, který trval hodinu a půl.

Odvolávat proti rozhodnutí se ministr nechystá

„Podal jsem vysvětlení. Výslech probíhal standardně, byl jsem poučen o svých právech a tázán na okolnosti toho, jak jsem značku ztratil," uvedl ministr. Na vyšetření prohřešku mají policisté ze zákona dva měsíce, poté záležitost předají na městský úřad do Nymburka.

Kuriózní vyústění by mohl mít přestupek v případě, že by se Bárta proti rozhodnutí odvolával, pak by jeho řešení mohlo skončit až na ministerstvu dopravy. „To je pravda, ale já důrazně říkám, že nic takového neudělám. Šlo by o konflikt zájmů," odmítl Bárta, že by chtěl záležitost zdržovat nějakými průtahy.

Teď by se mu s „espézetkou" urvala i celá karosérie

Do problému ho dostalo, když jel začátkem července ze své svatby a fotoreportéři Blesku ho vyfotili s „espézetkou" v podobě samolepky na kapotě auta. Bárta to vysvětloval, že si značku utrhl na polní cestě a protože se to stalo opakovaně, vozí v kufru náhradní plastovou. „Teď mám tak pevně přidělanou značku, že kdyby mi měla upadnout, urve se mi celá karosérie," dušoval se Bárta.

Čtěte také:

Bárta: Značku na autě jsem ztratil na poli. Očekávám trest 

Bárta si už značku na auto přišrouboval 

Bártovi registrační značku z auta prý ukradli 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…