Paroubek: Nečas s Vondrou se bojí, aby to (pandury) neprasklo

06.09.2010 10:53

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek kritizuje některé členy vlády za jejich podíl v kauze nákupu předražených pandurů. Podle něj by měli rezignovat. Zároveň viní média z toho, že tuto informaci nezveřejnila už před volbami.

Paroubek: Nečas s Vondrou se bojí, aby to (pandury) neprasklo

Jiří Paroubek ve svém příspěvku na blogu říká, že odvolání Nejvyšší státní zástupkyně Renáty Vesecké nebude k tomu, aby se vláda mohla prohlásit za vládu boje proti korupci, stačit. Vinu v problémové kauze nákupu Pandurů nesou podle něj i premiér Petr Nečas a ministr obrany Alexandr Vondra (oba ODS).

„Oba pánové se dnes snaží veškerou odpovědnost přenést na svého koaličního partnera a dnes také největšího politického soupeře Miroslava Kalouska, coby faktického vládce TOP 09," píše Paroubek.

Jen aby to neprasklo, bojí se podle Paroubka Vondra s Nečasem

Přesto vina podle Paroubka leží i na ministrovi financí. „Tento člověk nemá ve vládě, která se hlásí k „odpovědnosti" či k „boji s korupcí", co pohledávat. A to hovořím jen o aktuálních podezřeních a vynechávám zásadní otázku ekologického supertendru či benevolenci Kalouskem vedeného úřadu k hazardu."

Vondra s Nečasem se prý snaží tvářit, že s armádními věcmi neměli nic společného. Teď by se podle něj měli oba bát, aby jejich aktuálně objevená přímost a odvaha nedoznala trhlin v případě, že se přijde třeba na pozadí nejdříve vypovězené, a pak zase uzavřené smlouvy o nákupu obrněnců Pandur.

Proč s tím média nepřišla už před volbami? Ptá se Paroubek

Paroubek dokonce pochválil jím nenáviděná média, vzápětí jim však vyčetl, že s kauzou vyšla až nyní, po volbách. „Avšak musím připomenout, jak před volbami účelově a nesmyslně pronásledovali mne, přičemž jsem se je snažil upozornit, že problémy v armádních zakázkách se týkají především jejich tehdejších politických „miláčků" v čele s TOP 09, ale i s lidmi z ODS," napsal bývalý předseda ČSSD.

„Chápu zákonitosti novinářské práce, ale ten, kdo na sebe vzal rozhodnutí, že si zveřejnění tak zásadních informací nechá až po volbách, by se měl hluboce zamyslet. Je to i jeho odpovědnost, že dnes nám možná vládnou lidé, které dnes kritizuje na stránkách svého listu," kritizoval Paroubek práci médií.

John umí jen číst text před kamerou

Slova ministra vnitra Radka Johna o odstranění tunelářů se prý nemohou brát vážně. Paroubek se domnívá, že je John pro lidi, kteří se nezajímají o politiku, známý jako bojovník proti korupci z televize Nova. To je však podle jeho slov chybná představa. „Sám John nikdy nenatočil nic kontroverzního. Pouze se dobře naučil text a stoupl si před kameru."

„Pokud má být současná vláda „vládou rozpočtové odpovědnosti, práva a boje s korupcí", musí odejít nejen Renáta Vesecká, ale v prvním sledu, podle funkcí, Petr Nečas, pak Miroslav Kalousek, Alexandr Vondra a Radek John," zakončil Jiří Paroubek svůj příspěvek.


Čtěte také:

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…