ČSSD bude nevhodné billboardy přelepovat

06.09.2010 17:39

Z Prahy 5 zmizí narkomani, bezdomovci a herny. Slibuje to tamní ČSSD v předvolební kampani. Vedení strany ostrá slova proti lidem bez domova vylekala a billboardy se budou přelepovat.

ČSSD bude nevhodné billboardy přelepovat

"ČSSD si uvědomuje, že problematika bezdomovectví je složitým sociálním problémem, který vyžaduje komplexní řešení. V žádném případě jej proto nelze redukovat na jednoduchá hesla v předvolebních politických kampaních," vyzval ústřední volební manažer ČSSD Jan Hamáček organizaci na Praze 5.

V jejím čele stojí bývalý předseda strany Jiří Paroubek, paradoxně právě on v minulých dnech podobu billboardů sám kritizoval na sociální síti Facebook. Tvrdí, že zvolená hesla jsou příliš populistická. "O obsahu a cílech komunální kampaně mne vůbec neinformovali," stěžoval si Paroubek pro Týden.cz.

Razantní hesla ČSSD

Sociální demokraté v pátém pražském obvodu přišli před volbami na plakátech a billboardech s razantním heslem tohoto znění: "Pryč s narkomany, bezdomovci a hernami." Heslo vyvolalo velkou pozornost a vedení strany se jí polekalo.

"Zvolená hesla v této kampani by mohla být nesprávně interpretována," připouští Hamáček. Jménem vedení strany tak vyzval ČSSD na Praze 5, aby billboardy tohoto znění ihned odstranila a nahradila je "formulacemi, které nebudou připouštět dvojí výklad".

A smíchovská ČSSD bude opravdu strhávat a přelepovat. "Po vzájemné dohodě dojde v nejbližší době k odstranění tohoto komunikačního prvku a jeho nahrazením," potvrdil pro Týden.cz lídr kandidátky ČSSD na Praze 5 Michal Šesták, který byl hlavním tvůrcem úderné kampaně v této městské části.

Čtěte také: 

ODS již rozmisťuje billboardy s Obamou Nečasem. Podívejte se 
Ústí zaplavily billboardy s Paroubkem. Ostatní nejsou vidět

Foto: www.cssd.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: van

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …