Filip se rozčílil: Vondra je lobbista a měl by odstoupit

12.09.2010 12:58

Ministr obrany Alexandr Vondra se v Otázkách Václava Moravce střetl se šéfem komunistů Vojtěchem Filipem. Hovořili o podezřelých veřejných zakázkách. Filip mimo jiné nazval Vondru lobbistou a vyzval ho k rezignaci.

Filip se rozčílil: Vondra je lobbista a měl by odstoupit

"Když chce pan ministr Vondra usekat chapadla chobotnice těchto podvodných aktivit, tak proč nejprve sám nerezignuje?" ptal se Filip na ČT24. Narážel na Vondrovo působení ve firmě Dutko Praha. Prý totiž existuje spojení mezi Dutko Praha a General Dynamics, která předražené zakázky zprostředkovávala.

"Já vám garantuji, že Dutko Praha rozhodně nikdy žádnou smlouvu s General Dynamics neměla," bránil se Vondra. Filip argumentoval tím, že jsou obě firmy registrované na amerických úřadech jako lobbistické firmy a Dutko tam má jako klienta zanesenu právě General Dynamics.

"Je tam Dutko Praha? Těžko. Zaručuji vám, že Dutko Praha nikdy za nic pro General Dynamics nelobbovala. Moje minulost v consultingu se navíc nikdy nevztahovala na zbrojařství, působil jsem v úplně jiném oboru. Toto jsou jen nehorázné pomluvy," řekl Vondra.

Filip se bránil, prý má své důkazy a jestli chce jít Vondra příkladem v očišťování ministerstva obrany, měl by okamžitě rezignovt. "Prostě si myslím, že by svou rezignací mohl useknout jedno ze zmíněných chapadel."

"Je to nehorázná pomluva," zopakoval Vondra. "Na druhou stranu od KSČM už mě nic nepřekvapí."


Čtěte také:

##MINIPAS 97##

Screen: ct24.cz

reklama

autor: par

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…