Snaha o zviditelnění. Pecina a Kohout vyzývají ke slušnosti

14.09.2010 9:52

Dva bývalí ministři Fischerovy vlády Pecina a Kohout se rozhodli společně vyzvat na Facebooku příznivce ČSSD ke slušné politice. Šetří tím na PR, míní komentátor Mitrofanov v Právu.

Snaha o zviditelnění. Pecina a Kohout vyzývají ke slušnosti

Slušnou politiku chtějí uměřený exdiplomat Jan Kohout a rozšafný exministr Martin Pecina. „Když se členové a sympatizanti ČSSD připojí k jejich společné výzvě na Facebooku, dosáhnou změny politické kultury v České republice, a tím zahájí novou etapu spolupráce všech demokratických politických sil v této zemi," cituje Alexandr Mitrofanov v deníku Právo autory výzvy.

Podle Peciny a Kohouta je třeba navázat na politický styl a kulturu z 90. let, tedy návrat do atmosféry za Václava Klause a Miloše Zemana, a z doby vlády Jana Fischera, v níž byli oba ministry za ČSSD. Přitom ale sociální demokracii zkroušeně prohlašují za narušitele slušnosti a sypou si popel na hlavu, pokud i oni k tomu museli přispět.

Výzvu staví na zářivé popularitě Klause, Zemana a Fischera

„Výzva k vysoce kulturním výrokům typu ´legitimace ČSSD budou vázané v kůži členů ODS´ nebo ´Klaus zanechal po sobě spálenou zemi´ je tak pozoruhodná, že se o obou pánech teď bude psát v novinách. Na PR ušetřeno," odhaduje Mitrofanov možnou motivaci autorů výzvy s poukazem, že oba publicitu potřebují.

Kohout kandiduje do Senátu na Praze 6 a Pecina by uvítal, kdyby ho někdo v ČSSD navrhl na předsedu této strany. „Kohout a Pecina staví svou výzvu na zářivé popularitě Klause, Zemana a Fischera. Třeba z ní chytnou alespoň odlesk. Jinak by ta výzva ke slušnosti byla úplně na houby, do prkenné ohrady," uzavírá Mitrofanov.

K věci:

Kohout a Pecina: Chceme vést politický boj jako Klaus a Zeman 

Politická kultura v ČR je potápějící se loď, varuje Pecina 

Pecina: Nečas chtěl úředníkům platy zvyšovat, nyní škrtá 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA - „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…