Policie vyvedla novinářku od Ratha. Přeskočilo jí, diví se hejtman

16.09.2010 17:27

Policie ve čtvrtek vyvedla z budovy úřadu Středočeského kraje novinářku. Pikantní je, že se jednalo o Květu Kočovou, bývalou mluvčí ČSSD a tudíž spolupracovnici hejtmana Davida Ratha. Kočová, která v současnosti pracuje pro deník Blesk, se podle vyjádření Ratha nejspíš zbláznila.

Policie vyvedla novinářku od Ratha. Přeskočilo jí, diví se hejtman

Novinářka Blesku si prý chtěla vyfotit hejtmanovu pracovnu. Hovoří se o tom, že tam má vlastní jezdecký portrét v nadživotní velikosti (což autor článku díky vlastní návštěvě středočeského hejtmanství může dementovat).

"Usadila se v našem sekretariátu a dožadovala se fotek mé pracovny. Divím se, že nechtěla také mě v rouše Adamově, to by prodej Blesku určité zvýšilo, neboť ošklivý a nahý Rath by budil zvědavost," řekl ParlamentnímListům.cz Rath.

FOTOGALERIE: David Rath při rozhovoru pro ParlamentníListy.cz ve své pracovně

Asistentky zavolaly policii

"Slečny asistentky ji upozornily, že jde o neveřejná místa, kde probíhají jednání. Na to se Květa k nim posadila a rušila je při práci. Asi po dvou hodinách na ní zavolaly policii, protože nemohly vykonávat to, co je jejich pracovní náplní. To je vlastně celé," vypráví Rath a ještě přidává vlastní poznatek. "Dělá to na mě dojem, jako by Květě přeskočilo. Byla u mě v pracovně mnohokrát, takže nechápu proč takové scény," diví se hejtman.

Kočová se k případu vyjádřit nechtěla. "Dnes to nebudu komentovat, protože o tom připravuji článek do zítřejšího Blesku," sdělila.

Kočová po příchodu do Blesku zvířila mediální vlny svým článkem o údajných přemrštěných honorářích zpěvačky Kateřiny Brožové, které jí měli sociální demokraté vyplácet za účinkování v kampani před letošními sněmovními volbami. Informace, které vedení ČSSD razantně popřelo, mohla získat ještě v době, kdy za šéfování Jiřího Paroubka působila v Lidovém domě.

O milionářce Brožové 
„Ona už nikdy nesežene práci v PR. Jako mluvčí se zavazuje k dodržování určitých pravidel. Pokud to mám říci slušně, bylo to od ní velmi nerozumné," komentoval tehdy postup Kočové mediální odborník Milan Kruml.

U příležitosti odchodu své nástupkyně Kateřiny Blechové, která opustila služby ČSSD i kvůli vyčerpání z občasného nesouladu s Jiřím Paroubkem, exmluvčí Kočová na bývalého šéfa zavzpomínala. „Pan Paroubek nepotřeboval tiskovou mluvčí, on měl své názory na média předem nalinkované a to velice jednoduše. Kdo o něm psal hezky, byl vynikající novinář a měl v Lidovém domě vždy otevřené dveře," uvedla pro ParlamentníListy.cz

Čtěte také:
Blechová odchází hořce. Paroubek to s médii neuměl, diví se Kočová
Štědrý Paroubek. Dal prý Brožové za vystoupení milion
Paroubek útočí na bývalou mluvčí. Je trapný, kontruje Kočová

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban, Jaroslav Polanský

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …