Policisté se hádají: Klidně mě ukřižujte, že nejdu

21.09.2010 10:37

Příslušníci policie se na Facebooku mezi sebou hádají, kdo na demonstraci přijde a kdo ne.

Policisté se hádají: Klidně mě ukřižujte, že nejdu

Samotní příslušníci policie se mezi sebou napadají, že ne všichni se zúčastní úterní demonstrace proti plánovanému snížení platů u příslušníků ozbrojených složek.

"Je smutné, že z jednoho nejmenovaného oddělení, kde je nějakých 80 lidí jede jen 7... Ale těším se na vás, co jedete. Hrrrrrr na ně!!" povzdechla si policistka na facebookové skupině Demonstrace bezpečnostních složek, který podporuje přes šet tisíc uživatelů.

A ostatní okamžitě reagují. "Podívej se, kolik lidí jede z Ruzyně.... Každý jde radši na paintball nebo bude radši doma....  Proto si cením lidí, kteří kvůli tomu i přijedou zdaleka...," píše Ondra Antoš.

"Proto taky říkám, že mě klidně můžete ukřižovat ;) ale u nás se ví o tom, kdo jít chce a kdo ne, ale jak je tomu u toho nejmenovaného oddělení?," ptá se Karel Sabo.



Nepomáhat, nechránit, emigrovat

Policejní odbory vypravily i speciální vlak z Bohumína. Jak informuje reportér Parlamentních Listů.cz, ve vlaku je atmosféra bojovná a mezi policisty kolují šibeniční vtipy. Například ten, že na policejních autech by měl být slogan Nepomáhat, nechránit, emigrovat namísto současného Pomáhat a chránit.

Policisté si reportérovi postěžovali i na to, že ministr vnitra Radek John jezdí pouze po úřadech krajských policejních ředitelů a ne po místních služebnách. Řadoví policisté kritizují zejména fakt, že většina odměn končí právě mezi vyššími šaržemi a na policisty dole mnoho peněz nezůstane.

Na Facebooku policisty a státní zaměstnance podporují i občané mimo státní správu. "Budou občané nadále jen zírat na nenažranost mocných a jejich přezírání zájmu lidí? Zdá se, že po 20 letech přichází konečně čas, kdy (po létech euforie,naivity,očekávání a víry ve sliby ) si většina občanů této země začíná plně uvědomovat, že po roce 1989 se nepostavili do čela této země ti nejschopnější, ale ti nej...dravější a nejsobečtější...(," zlobí se Petr Voborník.

Plánovaného protestu se chtějí zúčastnit opoziční politici, účast přislíbily především špičky ČSSD včetně expředsedy Jiřího Paroubka. Oficiální protest začal v 11:45 před ministerstvem vnitra na pražské Letné, pak prošli nespokojenci kolem Strakovy akademie na Palachovo náměstí. Podle šéfa policejních odborů Milana Štěpánka se protestu účastní 25 až 30 tisíc lidí. Průvod měl podle policie délku přes tři kilometry.


demonstrace, plánek



Související:

Pomáhat a chránit, to jdsme my nevymysleli, smějí se policisté
Demonstrace v Praze: Očekává se 20 tisíc lidí v ulicích
Ne Jobova, ale Johnova zpráva. Odbory jsou stejně proti
John tvrdí, že hasiče a policisty nebude propouštět
OBRAZEM: 
Johnovy škrty na vnitru
Během tiskovky diváci útočili na Johna: ČT musela zasáhnout
Tejc (ČSSD): Škrty Radka Johna omezí bezpečnost naší země a společnosti
Odhalili jsme: Policisté na tajném fóru řeší, jak na Johna
Policisté mají nový plán proti Johnovi. I Bublan se ho lekl

Ilustrační foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…