Klaus podpořil Bobošíkovou. Ústy Hájka. Vicekancléř kritizoval ČT

28.09.2010 19:46

Prezident republiky Václav Klaus na svátek svatého Václava oficiálně podpořil ústy svého vicekancléře Petra Hájka Akci D.O.S.T. a Suverenitu Jany Bobošíkové. Hájek totiž z pověření prezidenta promluvil na manifestaci pořádané touto iniciativou před Hradem.

Klaus podpořil Bobošíkovou. Ústy Hájka. Vicekancléř kritizoval ČT

„Mám milou povinnost vyřídit prezidentovy pozdravy vašemu shromáždění. Vy víte velmi dobře, že si prezident vaší iniciativy velmi cení, že ji podporuje a stejně tak má velké sympatie ke zde přítomné paní Bobošíkové a jejím aktivitám. Vyřizuji pozdrav i jí," řekl na úvod svého projevu prezidentovým jménem Hájek.

Hájek se opět neřídil pravidly politické korektnosti

Hájek poukázal na to, že letošní setkání je v mnoha ohledech jiné, neboť loni bylo hezké počasí, a proto minule přišlo i více lidí. „Bylo hezké počasí, přišlo více lidí, přišel prezident a nebyla tady Česká televize. Letos se věci trošku změnily. Je špatné počasí. Prezident nepřišel, ale Česká televize tu je. Já v tom vidím klíč. Protože se aspoň počtem blížíte obvyklým skupinám, které někde v počtu pěti šesti lidí demonstrují. Jsou to obvykle pokrokové skupiny homosexuálů a podobných skupin našich spoluobčanů, které televize pochopitelně dává do svých hlavních zpráv. Nyní máte šanci se dostat tam i vy. Proto vás prosím, nescházejte se větším počtu," rýpnul si Hájek do našeho z peněz daňových poplatníků placeného veřejnoprávního média.

Prohlédněte si fotografie z pochodu na Hrad

Bátora kritizoval média

„Přišel jsem i popřát zdejším kandidátům a panu Bátorovi úspěch v senátních volbách, protože to jsou cenní lidé, kteří nevzdávají takovou dneska zapomenutou myšlenku, že máme svůj stát a že bychom se měli o něj starat a v jistém slova smyslu o něj znovu začít bojovat," řekl vicekancléř ParlamentnímListům.cz.

Na úvod shromáždění promluvil kandidát Suverenity Jany Bobošíkové a předseda Akce D.O.S.T. Ladislav Bátora, který kritizoval média a řekl, že již, až na výjimky, nejsou hlídacími psy demokracie, nýbrž kvazisanitární hyeny demokracie, které jdou i po zdravých kusech. Kritizoval kosmopolitismus politických a mediálních elit a jejich nenávist k vlastní zemi.

Bobošíková se ostře pustila do Nečase

Šéfka Suverenity Jana Bobošíková se ostře pustila do premiéra Petra Nečase, který slíbil Bruselu, že již Češi nebudou potížisté. „Bohužel tu máme další vládu, která namísto tvrdé obhajoby národních zájmů dává přednost servilnímu poklonkování evropským velmocem," řekla Bobošíková. Zmínila, že evropští právníci se údajně snaží napadnout českou výjimku z Lisabonské smlouvy vybojovanou prezidentem Klausem, která měla zabránit mimo jiné případnému právnímu obejití Benešových dekretů.

Bobošíková dále uvedla, že němečtí průmyslníci tlačí na českou vládu, aby přijala euro a hrozí ztrátou 130 tisíc pracovních míst. „My naopak musíme být velmi tvrdí potížisté, máme-li zastavit devastaci naší ekonomiky a demontáž státní suverenity. Vyzývám proto prezidenta Václava Klause, aby vzal zpět svůj podpis pod Lisabonskou smlouvou, nebudou-li naplněny již uzavřené dohody," řekla Bobošíková, která vyzvala i vládu, aby nepodlehla nátlaku německých podnikatelů.

D.O.S.T. podporuje pravicové křídlo ODS

Místopředseda Akce D.O.S.T., předseda Institu sv. Josefa, Michal Semín a Petr Hannig ze Suverity hovořili o významu sv. Václava pro českou státnost a zakotvení v západní křesťanské civilizaci.

Účastníkům pochodu zaslal zdravici mimo jiné také poslanec Evropského parlamentu za ODS Ivo Strejček, bývalý poslanec ODS a kandidát na senátora v obvodu Praha 6 Petr Bratský nebo současný senátor za ODS Zdeněk Janalík. Podporu akci vyjádřili také další politici ODS, například senátoři Jiří Liška a Jiří Oberfalzer a Tomáš Julínek. Ti mají podporu akce D.O.S.T. v senátních volbách. Kromě senátorů ODS, kteří hlasovali proti Lisabonské smlouvě, je to i řada kandidátů Suverenity.

Na akci byla i bývalá poslankyně ODS a kandidátka prezidenta na ombudsmana Eva Dundáčková, která kandiduje v Příbrami za Stranu svobodných občanů. „Den české státnosti je úžasná příležitost připomenout si tradiční hodnoty a připomenout si, co iniciativa D.O.S.T. prosazuje," řekla ParlamentnímListům.cz Dundáčková.

Co je Akce D.O.S.T.

Stejně jako minulý rok shromáždění doprovázela svými písněmi country kapela Josefa Kočovského Sebranka a folkový zpěvák Pepa Nos. Za sychravého počasí dorazilo na setkání necelých sto lidí.

Akce D.O.S.T je široké pravicové hnutí, s nímž spolupracují rozličné pravicové proudy od integrálních katolíků typu Michala Semína a Práva a spravedlnost, libertariánů ze Strany svobodných občanů Petra Macha, Mladých křesťanských demokratů, Konzervativní strany, monarchistické Koruny české, či neokonzervatismu blízkého Občanskému institutu Nečasova poradce Romana Jocha a Suverenity Jany Bobošíkové.

Související:
Hájek: Havel je neomarxista a ČT prototypem svazáctví
Hájek: Musíte být veselí homosexuálové, aby se o vás psalo
Hájek se opřel do Havla, gayů, feministek a EU
Moravec na ČT i v létě. Hájek: Zrušte už ten skanzen bolševismu

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …