Policie šetří všude. Ve středních Čechách i na psech

10.10.2010 20:49

Kvůli plánovaným škrtům ministra vnitra Radka Johna se u policie redukují nejen platy, ale i psi, kteří jejím zaměstnancům pomáhají v práci.

Policie šetří všude. Ve středních Čechách i na psech

Škrty ministra vnitra Radka Johna (VV) nezasáhly pouze policisty samotné, ale i psy, kteří jim v práci pomáhají.

Ve Středočeském kraji tak již tamější ředitel policie Václav Kučera  vydal rozkaz, kterým se ruší psovodní jednotka pátracích psů.

Co s nimi bude?

Psovodi mají být převeleni do jiných útvarů, osud desítky převážně německých ovčáků je však nejistý. Kynologové již vyslovili obavy, že psi budou utraceni. Kučera to ale  odmítá.  Informaci přinesl server iDNES.cz.

Kučera chce místo jednotky pátracích psů posílit naopak útvary speciálních psů, kteří se zaměřují na vyhledávání výbušnin a drog.

K těm má přibýt několik psovodů a psů ze zrušeného kladenského oddělení. Co však bude se zbytkem zhruba deseti psů, zatím nikdo neví. 

Hrozí utracení?

"Máme zkušenosti s tím, když se v květnu rušil policejní sklad ve Slaném. Kdyby se tehdy nikdo neujal dvou vysloužilých vlčáků, utratili by je," popisuje pro server bývalá policistka, která si jednoho ze psů vzala domů.

Podle ní byla celá záležitost prezentována jinak, než jak popisuje oficiální tisková zpráva. "Řekli nám, že není na žrádlo, takže stavy psů se musí zredukovat. Není přitom jasné, jak chtějí se psy naložit," vyjádřila své obavy pro iDNES.cz 

Středočeská policie však ujišťuje, že k utracení psů rozhodně nedojde a v celé věci se bude postupovat podle současné právní praxe.

Policie: Nabídneme je jiným

"Psy nabídneme jiným státním organizacím, případně psovodům, kteří se o psy doposud starali. O ty, o něž nebude zájem vyvěsíme na úřední desku," popsal pro server postup mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Ujišťuje ale, že za celou dobu vyřazování služebních psů k tomu nedošlo.

Více čtěte:

Škrty povedou k odchodu zkušených policistů

reklama

autor: jas

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…