Volby finišují. Nečas volil stranu, Duka využil křížkování

16.10.2010 13:25

Kromě veřejnosti se k volebním urnám postupně dostavují i celebrity a státní funkcionáři. Jako třeba šéf vlády Petr Nečas nebo pražský arcibiskup Dominik Duka.

Volby finišují. Nečas volil stranu, Duka využil křížkování

K urnám se po mnoha politicích včetně šéfa financí Miroslava Kalouska dostavil i premiér Petr Nečas (ODS). Ten odvolil v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku.

Novinářům oznámil, že před křížkováním dal přednost volbě celé strany, v jejímž je čele. Doplnil, že ODS je strana, jež chce ve volbách zvítězit.

Nečas: Chceme vyhrát

"Je tradicí, že v komunálních volbách, vzhledem k velkému počtu malých obcí, zpravidla celkově vítězí různé nezávislé kandidátky. Z těch parlamentních stran bychom chtěli vyhrát a získat i největší počet senátních křesel," sdělil předseda vlády a ODS.

Na Pražském hradě pak odvolil i arcibiskup Dominik Duka. Ten serveru iDNES.cz sdělil, že každé polistopadové volby jsou pro něj radostnou chvilkou, protože jsou svobodné.

Dukovy vzpomínky

"Jako malý kluk jsem zažil svobodné volby po druhé světové válce, to jsem se jenom díval, pak jsem celá léta musel bojovat s tím, abych se volbám vyhnul, protože jsem nechtěl demonstrovat, že souhlasím s diktaturou, která tady byla," zavzpomínal na dobu socialismu arcibiskup, který přiznal, že narozdíl od šéfa vlády využil metodu křížkování.

Na to, jak volby dopadnou, si ale musíme ještě pár hodin počkat. Volební urny se uzavřou ale již ve 14 hodin.

Více čtěte:

Kalousek odvolil s maminkou a skončil v politice. Komunální

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…