Zuzana Bubílková se v televizi rozpovídala o Kalouskově alkoholu

09.11.2010 5:50

Překvapivou dohru ve sporu dvou vrcholových politiků připravila moderátorka Zuzana Bubílková. Ta ve své show Politická střelnice na televizi Barrandov prozradila, co od některých členů sněmovny slyšela o údajném pití ministra financí.

Zuzana Bubílková se v televizi rozpovídala o Kalouskově alkoholu

Pomyslnou tečku za velice medializovanou hádkou ministra financí Miroslava Kalouska a středočeského hejtmana Davida Ratha neudělal sněmovní mandátový a imunitní výbor, ale moderátorka Zuzana Bubílková ve své satirické Politické střelnici. Právě tam totiž nejprve oznámila: "V této rubrice si připomeneme jednu z nejpůvabnějších hádek, kterou Poslanecká sněmovna zažila od chvíle, kdy ministr financí Kalousek navrhl snížit podporu státního spoření."

Několik desítek vteřin záznamů pak připomenulo, kterak Rath nařkl Kalouska z opilství a ten mu to ihned vrátil slovy: "Budu mimořádně stručný. Nechci polemizovat se svým předřečníkem o tom, že můj zdravotní stav mně již několik měsíců nařizuje přísně abstinovat. To je moje škoda, ne jeho."

Bubílková se však na celý spor podívala z jiného úhlu a divákům dokonce prozradila, že "po volbách mi ještě účastníci povolebních jednání tvrdili, že do místnosti vždy napřed vstoupilo Kalouskovo promile a až za pět minut přišel on."



Od koho přesně tato slova slyšela, však známá moderátorka neodhalila. Aby toho však nebylo málo, na adresu ministra financí a 1. místopředsedy TOP 09 vypustila jeden ze svých vtipů. "Dialog od doktora: Pane Kalousku, vaše srdce bije nepravidelně, vy pijete? Kalousek: Ano, piju, ale pravidelně." Že se ve své show Bubílková nevěnuje pouze Miroslavu Kalouskovi, dokázala v zápětí, a to hned na adresu prezidenta Václava Klause, anebo celých občanských demokratů. Pomohly jí k tomu opět vtipy. Rozdíl mezi ODS a ČSAD je prý v tom, že známý dopravce za čtyřicet let nepřevezl tolik lidí, jako to udělali občanští demokraté za posledních dvacet.

A prezident? "Václav Klaus také tvrdil, že za deset let dostihneme Švýcary, ale chyba není na naší straně! Prý za to mohou Švýcaři, že na nás vůbec nepočkali," ohodnotila Bubílková finanční stav České republiky.  V závěru přišel na řadu stínový ministr zdravotnictví David Rath.

Schytali to všichni

"Nechci prudit, ale mám pocit, že Rath bude cvakat. Ne teda, že by ho Kalousek urážel méně, ale v tomto výboru má koalice převahu." Ačkoli se Kalousek i Rath v médiích dušují, že jejich spor není tak vážný a celou věc spíše bagatelizují, pravdou zůstává, že podle informací ParlamentníchListů.cz si ti dva skutečně nemohou přijít na jméno. "Nejvíc je to vidět před vstupem do sněmovny, Kalousek se na Ratha ani nepodívá, jeden druhého snad ani nezdraví," řekli redakci dva zástupci koaličních partnerů. "Jestli o tom bude Bubílková mluvit se stejným vtipem, jako to udělala teď, tak proč ne, srandy není nikdy dost," dodali.



"Politická střelnice je jedním z nejúspěšnějších pořadů od začátku vysílání TV Barrandov. Ukázalo se, že Zuzana Bubílková má silnou diváckou základnu, která s ní jde na každou stanici, kde právě paní Bubílková účinkuje," řekl pro ParlamentníListy.cz ředitel vlastní tvorby a marketingové komunikace Janis Sidovský.

"Pořad a moderátorka má své skalní zastánce. Přeci jen má za sebou letitou kariéru na Nově při sledovanosti milionu diváků. Jde také o věkovou strukturu divácké obce a podobně. V každém případě je i na TV Barrandov pořad divácky úspěšný. Byť se řadí jednoznačně k zábavným pořadům, pro jejichž hodnocení platí jiná pravidla než pro zpravodajské a publicistické formáty," sdělil v té souvislosti mediální expert a bývalý generální ředitel společnosti Ringier Tomáš Böhm.

Mohlo by vás zajímat:

Foto: Archiv, Repro TV Barrandov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…