Bárta přišel o řidičák, a co se nestalo…

11.11.2010 5:50

Hvězdou první kategorie se v posledních hodinách stává ministr dopravy Vít Bárta (VV). Jeho jméno totiž v současnosti naleznete na stránkách těch nejprestižnějších titulů na světě.

Bárta přišel o řidičák, a co se nestalo…

Earthtimes.com, Star Tribune, Wopular.com, Kansas City Star, Sonora News, Sky News, All Voices, Sign on San Diego, The News Tribune, CBS, Focus-fen.net, InsiderCarreViews.com, TampaBay.com, AccessAtlanta.com, Lebanon Daily News, IY Off Beat - York, Pennsylvania a v neposlední řadě také legendární The New York Times - všechna tato média od úterý informují o tom, že ministr dopravy Vít Bárta přišel o řidičák.


"Vidím to na posledních šest měsíců pro policajta, který mu tu pokutu napsal. Pak už se určitě něco najde a vyrazí ho," uvedl jeden z mnoha amerických diskutérů na tamních serverech. "To se jen tak nevidí, kde ta Praha vlastně leží?" píše jiný. "No vidíte, oni mají ministra dopravy bez řidičáku a my zase z podvodníka na daních uděláme ministra financí," poznamenává další z diskutujících na serveru msNBC.com. Tato redakce mimochodem zprávu zařadila do sekce "Světové podivnosti".  "Kvůli takovýmhle ministrům je život v Praze legrace," napsal čtenář z Floridy. "Že by ho na tom poli, kde ztratil značku, pronásledovali nepřátelé jeho reforem?" žertoval jiný čtenář.



Ministr dopravy Vít Bárta přišel nejméně na půl roku o řidičský průkaz a bude muset zaplatit pokutu 5 tisíc korun. Bárta doplatil na přestupek, kdy se svým luxusním vozem jezdil bez platné registrační značky, pouze s její nalepenou kopií. Řídit automobil tak bude moci až v květnu. Bárta se stal vůbec prvním ministrem dopravy, který za svého působení přišel svojí vinou o řidičský průkaz. 

Propagace přímo světová

Ministrovi, který řidičské oprávnění vlastnil necelé dva roky, zpočátku hrozila desetitisícová pokuta a rok bez řidičského průkazu. "Na půl roku přicházím o řidičské oprávnění, a jestliže platí, padni, komu padni, tak se samozřejmě proti tomuto rozhodnutí nebudu odvolávat," řekl naší redakci Bárta. Paradoxně by se totiž odvolal sám k sobě a o celém případu by rozhodovali jeho přímí podřízení. Bárta později na televizi Nova doplnil, že plně přijímá rozhodnutí nymburského městského úřadu a až do května bude jezdit výhradně služebním vozem a o víkendu ho prý bude vozit i jeho manželka.


"Je to ministr, který jasně prohlásil, že hodlá absolvovat správní řízení," uvedl na podporu stranického kolegy poslanec a dopravní expert Stanislav Huml. S tím, že se právě tento případ dostane na přední stránky zahraničních médií, však nikdo z Véčkařů nepočítal. "Snažili jsme se hodně o to, abychom nebyli jen stranou, o které se v zahraničí píše v souvislosti s lechtivým kalendářem a teď to skoro vyšlo," uvedl s úsměvem jeden ze členů strany, který si však nepřál být jmenován. "Ještě by to vyznělo, že to myslím ironicky, tak mě necitujte," požádal.



ParlamentníListy.cz navštívily jak diskuse na zahraničních, tak i na domácích zpravodajských serverech. A pokud by byla angličtina naší mateřštinou, čtenář by nepoznal, zdali se nachází na webu Timesů z New Yorku, anebo na stránkách bulvárního Blesku z pražských Holešovic. "Internetová komunita, ať je jakkoliv vzdálená od sebe, tak si je v mnohém velmi blízká. CNN je modla zpravodajců, YouTube.com fanoušků videa, Facebook a Twitter pak naplňuje očekávání sociálních sítí. Půlka zeměkoule nakupuje přes Ebay, anebo hledá na Imdb.com či Amazon.com, proto se není čemu divit, že i sarkasmus a narážky vyznívají stejně," řekl ParlamentnímListům.cz analytik Břetislav Polách.

Nutno dodat, že stranou zájmu o celou záležitost nezůstala ani početná facebooková komunita. Již v době uveřejnění Bártova prohřešku vznikla skupina "Vít Bárta nemá mít řidičák! Vemte mu ho, a šmahem!!!" Ta má k dnešnímu dni 140 členů a ti všichni v úterý dostali hromadnou zprávu v tomto znění: "Povedlo se!!! :-D Spravedlnost existuje!"

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…