John: Koalice ČSSD a ODS v Praze? Je to mocenská klika

16.11.2010 9:58

Radek John ke vzniklé velké koalici ODS a ČSSD na pražském magistrátu zmínil, že jde o čin mocenské kliky ODS a ČSSD a zároveň o „velký kšeft“ na pražském magistrátu.

John: Koalice ČSSD a ODS v Praze? Je to mocenská klika

V Praze vznikla koalice ODS a ČSSD, strany kolem půl čtvrté ráno podepsaly koaliční smlouvu. Smlouva mezi ODS a ČSSD podle všeho garantuje křeslo primátora pro občanské demokraty. Jejím lídrem byl v podzimních volbách lékař Bohuslav Svoboda. TOP 09, která volby v Praze vyhrála, odchází do opozice. S tím se ale nemůže smířit předseda Věcí Veřejných á ministr  vnitra Radek John.

„Pražané budou mít možnost po čtyři roky srovnávat výsledky městských částí typu Prahy 1 a Prahy 5 bez vlády mocenských kmotrů a činy mocenské kliky koalice ODS a ČSSD „velkého kšeftu" na pražském magistrátu. Pokládám si otázku, zda vznik velké koalice v pražské metropoli není předznamenáním ambic řešit celostátní politiku obdobným způsobem. I o tom rozhodne veřejné mínění dalších dní," uvedl John.

Pražské rozuzlení v podobě velké koalice ODS a ČSSD pro něj prý ale zas až tak velkým překvapením není, neboť řada účelových kroků minulých týdnů tomuto scénáři odpovídala. Míní, že velké zklamání to však určitě bude pro voliče. „Pro stranu Věci veřejné je to potvrzení oprávněnosti vzniklých koalic v Praze 1 a Praze 5 bez účasti ODS," dodal John.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…