Rath se klaní až k zemi. Důvodem je hokejista Topolánek

16.11.2010 22:31

REVUE Mirek Topolánek se rozhodl prorazit v hokeji. S týmem HC Olymp se dokonce chystá v pátek do Moskvy na exhibiční zápas, zatím s mužstvem absolvoval několik tréninků. V dresu mužstva NHL Detroit Red Wings vypadá při tréninku úchvatně, jako vždy. Podle Davida Ratha, velkého soupeře Topolánka při parlamentních diskuzích, lze jen žasnout, jak je expremiér a expředseda ODS univerzální.

Rath se klaní až k zemi. Důvodem je hokejista Topolánek

Topolánek  kandiduje na post výkonného ředitele mezinárodní energetické agentury při OECD, ale místo zatím nemá vůbec jisté. A tak se velmi aktivní bývalý politik a současný vysokoškolský pedagog pustil i do hokeje.


Politik, expert, učitel i hokejista

„Já upřímně žasnu, co všechno Mirek Topolánek umí. Byl vynikajícím politikem, úspěšným podnikatelem. Je učitelem ekonomie, světově uznávaným odborníkem přes energetiku, dokáže se taktně vyjádřit k problémům homosexuality i k dalším otázkám," konstatoval pro ParlamentníListy.cz s mírnou ironií středočeský hejtman David Rath (ČSSD).

„Je prostě naprosto univerzální, fakt nezbývá než žasnout," pokračoval ve vyjadřování "obdivu".

Slovní přestřelky Ratha a Topolánka bývaly v minulosti jednou z věcí, která zajímala veřejnost na jednáních sněmovny. Ty nejvydařenější kolují na internetu.

Nutno uznat, že Mirek Topolánek je sportovně všestranně nadaný. Na vojenském gymnáziu v Opavě hrál úspěšně volejbal a házenou. Dobře lyžuje, hraje slušně tenis, pokouší se i o golf.

Šlégr: Tým seskládají slušný

Poslanec ČSSD Jiří Šlégr, bývalá hokejová superhvězda, se zúčastnil s Jágr týmem mnoha exhibičních utkání. „Pana Topolánka jsem na bruslích nikdy neviděl, takže jeho hokejové umění nemohu posoudit. Ale HC Olymp znám, hokejisté tam mají rozdílnou úroveň," říká Šlégr o týmu celebrit.

„Pokud vím, tak v Moskvě jde o nějakou dobročinnou exhibici a věřím, že tam seskládají kvalitní tým posílený bývalými hokejisty, o které se opřou, stejně jako Rusové," komentuje poslanec.

Tým HC Olymp vznikl díky televiznímu seriálu z hokejového prostředí Poslední sezóna. Právě herci z tohoto seriálu jsou základem mužstva, vedeného Martinem Dejdarem.

Čtěte také:
Topolánek přednášel na VŠE. Studenty nadchl
Topolánek se stane akademikem. Bude učit jako Klaus na VŠE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…