Ne sto. Už více než tisíc lidí se chystá na demonstraci proti koalici

17.11.2010 9:20

Mezi Pražany vyvolalo spojení ODS a ČSSD na pražském magistrátu vlnu nevole. Hodlají ji dát ve středu odpoledne najevo na nepovolené protestní akcí. Přes noc na Facebooku svou účast přislíbilo dalších několik stovek lidí.

Ne sto. Už více než tisíc lidí se chystá na demonstraci proti koalici

Příslib účasti na demonstraci, která bude probíhat od 15:00 na Mariánském náměstí před magistrátem a od 16:00 do 19:30 hodin pak na Václavském náměstí, dalo téměř jeden a půl tisíce lidí. Jejich počet tak od úterý, kdy o plánované akci ParlamentníListy.cz informovaly, výrazně vzrostl.

Přes noc se také výrazně navýšil počet uživatelů Facebooku, kteří obdrželi na akci pozvánku. Za pouhých dvanáct hodin se jejich počet zvýšil ze tří tisíc na téměř desetinásobek, tedy třicet tisíc lidí.

 

Související: Lidé jdou do ulic. Chtějí defenestraci. Je to nešťastné, varuje John 



Psychiatra vystřídá gynekolog

Na Facebooku se během noci i hojně diskutovalo. "V Praze vládl Bém, psychiatr. Bylo to na hlavu. Teď má vládnout Svoboda, gynekolog. No comment," vyjádřil na stránkách protestu svůj nesouhlas například uživatel Radek Hradil. "Hodit je do Vltavy," byl radikálnější další plánovaný účastník demonstrace.

Lidem totiž velice vadí pověst, kterou pražská ODS získala za poslední volební období. "Z koalice ODS-ČSSD opravdu nadšena nejsem. Přesně si dokážu představit, jak budou podporovat zabetonování všech nevyužitých ploch pro developerské projekty a zlodějny typu Opencard," popsala to jasně na Facebooku Petra Vojtová.

Policie zvažuje reakci

Policie již varovala, že se účastníci demonstrací svolaných na poslední chvíli vystavují postihu. To se týká hlavně protestu na Mariánském náměstí, který ohlášen není.

"Pokud se demonstranti připojí k akci, která je již ohlášena, ani to nepostřehneme. Pokud ale bude kolidovat s jinou demonstrací, pracovníci magistrátu vyhodnotí, zda nedošlo k porušení shromažďovacího práva," řekla pro iDnes.cz mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

John: Je to nešťastné!

Podle šéfa vnitra Johna půjde ale o nepovolený protest.„Je to maximálně nešťastné, chápu zklamání i pocity lidí, ale pokud má být demokracie, je třeba respektovat jízdní řád. Demonstrace o pět dní později (zákonná lhůta pro ohlášení shromáždění, pozn. red.) by měla stejný účinek, jako 17. listopadu," řekl v úterý serveru ParlamentníListy.cz k případnému policejnímu zákroku při protestu šéf ministerstva vnitra Radek John.


Čtěte také:


Ilustrační foto: Hans Štembera

reklama

autor: jas

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…