Paroubek: Proč se Pražané čílí? Já v květnu taky nekňučel

19.11.2010 11:27

Bývalý předseda ČSSD nechápe média ani Pražany, kteří se podle něho zcela nelogicky postavili proti vzniklé koalici. Se svými názory se svěřil opět na webu.

Paroubek: Proč se Pražané čílí? Já v květnu taky nekňučel

Exšéfa ČSSD Jiřího Paroubka zdvihá v poslední době téměř denně ze židle některý z kroků současných politiků či novinářů. Své názory na aktuální dění poté prezentuje na některém z jím využívaných internetových kanálů.

Nejinak tomu bylo i v pátek, kdy na svém serveru Vaševěc.cz zveřejnil Paroubek text s názvem "Chceme nové volby". V něm se opírá do médií, které se na adresu nově vzniklé pražské koalice vyslovují kriticky, ale také do obyvatel metropole, kteří proti ní demonstrovali.

Špína od HN a Práva? Paroubek překvapen není

"Jak jsem očekával, nejhnusnější útoky se objevují v HN, vlastněných panem Bakalou, osobním přítelem K. Schwarzenberga a v Právu, dlouhodobě korumpovaném podnikatelskou zájmovou skupinou utvořenou kolem tria šibalů Kalousek - Háva - Kuzmiak rozsáhlou inzercí Pozemkového fondu ČR," opřel se Paroubek hned v úvodu do celostátních listů.

Zkritizoval ale také lidi, kteří se zmobilizovali díky komunitní síti Facebook a ve středu zaplavili Václavské náměstí s požadavkem nových voleb.

Nové volby do sněmovny?

"Tedy ve stejné logice by teď měli tito demonstranti požadovat také nové volby do sněmovny. V komunálních a senátních volbách totiž TOP 09 neprokázala sílu, Věci veřejné zaznamenaly katastrofální volební debakl a ODS oproti volbám před čtyřmi lety fatálně oslabila, byť v municipálních volbách zaznamenala zhruba stejné procento hlasů jako v těch sněmovních," zafilozofoval na webu Paroubek. Záhy však nové konání voleb označil za "čirý nesmysl".

Exšéf socialistů také dodal, že členové pražské TOP 09 by z překapivého zakončení několikatýdenních jednání měli vyvodit příslušný závěr. Za příklad jim dal sebe sama - po jarních sněmovních volbách prý taky nekňučel, ale učinil to nejlepší, co mohl. Rezignoval.

Více čtěte:

Praha má velkou koalici a Paroubek se směje Kalouskovi i Bakalovi

Pražská ČSSD schválila koaliční dohodu s ODS

Kalousek označil trik pražské ODS a ČSSD za vekslácký

Nečas s koalicí ODS a ČSSD nesouhlasí. Je to prý politicky nesprávné

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…