ODS rozlítil Jan Kraus: Pravdoláskař, nafoukaný pták

27.11.2010 16:33

Šéfa pražské ODS rozzlobila páteční Show Jana Krause. Moderátor si tam pozval zástupce jeho koaličního partnera Karla Březinu z ČSSD a doslova ho tam "dusil".

ODS rozlítil Jan Kraus: Pravdoláskař, nafoukaný pták

Kraus v pořadu pro lepší popsání situace v Praze použil slova jako prasárna, žvásty, blbci, nebo kreténi. "Tady vám dali lidi jasně najevo, že chtějí změnu, my jsme kroužkovali jak blbci a nic, vy jste se dohodli a zase budete vládnout," rozčiloval se v průběhu pořadu. "A teď tady tvrdíte, že jste prosadili nějakých 90 procent programu do tý vaší smlouvy, takže ODS jsou takoví kreténi, že vám to sežrali, že jo, že oni mají jen těch procent deset."

"Pojďme se vrátit k tý vaší prasárně," komentoval následně Kraus velice nekorektně situaci na pražském magistrátu. Březinovi byla celá debata velice nepříjemná, několikrát to vypadalo, že vstane a odejde. "To snad ne! To není korektní, ani fair, co vy používáte za slova," ohradil se nakonec vůči moderátorovi.

SLEDUJEME téma pražská koalice

Mediální analytik Břetislav Polách Krausovo vystoupení hodnotil jako velice neprofesionální a impertinentní.

Kraus se choval jako arogantní tukan

Na televizi se v tu chvíli díval i Boris Šťastný a co viděl, ho doslova rozzuřilo. "Pan Kraus se ve svém pořadu choval jako tukan obrovský," postěžoval si ParlamentnímListům.cz v exkluzivním vyjádření. "Tedy jako elitní a s obdivem pozorovaný, nicméně nafoukaný a zpupný pták."

"Svým pravdoláskovským, aktivistickým a tendenčním pojetím mi připomněl, že za svobodu a demokracii v naší zemi, včetně té zastupitelské, je třeba i dvacet let po pádu komunismu stále bojovat," dodal.

Občanští a sociální demokraté v Praze vytvořili koalici navzdory vítězné TOP 09, která nebyla schopna se domluvit ani s jednou stranou. Tím pobouřili několik set Pražanů, kteří proti spojení obou stran 17. listopadu protestovali na Václavském náměstí. Proti koalici rovněž existuje petice, jejíž relevance je však zpochybněna tím, že jsou na ní falešné podpisy. 

Pod petici se totiž může každý podepsat zcela bez registrace, tedy pod jakýmkoli jménem, a dokonce i falešným. Během jedné minuty dokáže jeden člověk na jednom počítači poslat i několik vymyšlených jmen i míst bydliště.

Někteří nespokojení občané se chystají ještě 30. listopadu demonstrovat proti koalici ODS a ČSSD při ustavující schůzi nové městské rady.

Čtěte:

Dosud nejtvrdší hádka v Show Jana Krause. Politik málem odešel

Koláž: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík, par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …