Lidovci se točí doleva. Podpořili stávku

02.12.2010 10:15

Podle lidovců je stávka odborů svolaná na 8. prosince legitimní. Hájí prý sociální smír. S odboráři se shodují v protestu proti ministru Drábkovi, který hodlá zrušit platové tabulky.

Lidovci se točí doleva. Podpořili stávku

„KDU-ČSL považuje stávku za krajní nástroj, ke kterému je možné sáhnout pouze tehdy, když ostatní prostředky selžou. Tato situace nastala," píšou ve stanovisku, které strana zveřejnila na svých webových stránkách.

Drábek politizuje státní správu, křičí lidovci

Nejvíce kritizují návrh ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka, který má v plánu zrušit tabulkové platy. Podle lidovců není Drábkovo řešení cestou k úsporám, ale politizací státní správy.

„Pod zástěrkou úspor se skrývá snaha ministra Drábka nepřiměřeně prohloubit závislost zaměstnanců státní správy vůči politikům jmenujícím jejich nadřízené," uvádějí lidovci v prohlášení.

Bělohrádek to zná z vlastní zkušenosti

Nově zvolený předseda křesťanských demokratů Pavel Bělobrádek se za organizátory stávky postavil. Vychází prý z osobní praxe. „Z vlastní zkušenosti vím, že pokud zaměstnanec upadne u nadřízeného v nemilost, platová tabulka je obranou proti šikaně na pracovišti", říká předseda KDU-ČSL.

KDU-ČSL: Podpoříme odbory. Bojují i za rodiče s dětmi a postižené

Lidovci hodlají podpořit odbory nejen kvůli platovým tabulkám, ale například i kvůli rodičovským příspěvkům, v jehož případě požadují jeho opětovné navýšení. „Senátorský klub KDU-ČSL navrhne vrácení rodičovského příspěvku a příspěvku pro lidi s postižením na původní úroveň," uvedl senátor Petr Šilar, který je zároveň místopředsedou křesťanských demokratů.

Dále:

Lidovec Bělobrádek: Orlík už neposlouchám, teď píšu šansony

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kls

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …