Věci veřejné to konečně řekly: Vládu padnout nenecháme

21.12.2010 16:38

Předseda strany Věci veřejných Radek John před novináři zmínil, že strana nebude destabilizovat zemi a poslanci z VV tak budou dnes ve sněmovně hlasovat proti návrhu na vyslovení nedůvěry vládě.

Věci veřejné to konečně řekly: Vládu padnout nenecháme

Jenže podpora vlády od VV má také své ale. John totiž zmínil, že tuto vládu strana podpoří jen tehdy, když se budou realizovat protikorupční opatření, jejichž garantem jsou právě Věci veřejné.     "Naše důvěra je limitovaná a bude odvozena od naplňování protikorupčních opatření v dalších dnech a týdnech," uvedl John na tiskové konferenci.

Věci veřejné do poslední chvíle nebyly rozhodnuty, jak se dnes postaví k hlasování o nedůvěře vládě. Schůzi vyvolala opoziční ČSSD kvůli aféře kolem Drobila.

„Na dnešním jednání na Hradě se prezident Klaus nabídl, že bude garantem dohod, ve které důvěřujeme, a které budou v boji proti korupci učiněny v lednu," řekl dále John.

„Nechceme destabilizovat Českou republiku a tak dnes naši poslanci budou hlasovat proti návrhu," uvedl dále John s tím, že samozřejmě VV nesouhlasí s aférou, která se odehrála na Státním fondu životního prostředí.

„Korupční aféra na tomto fondu postavila Věci veřejné do nebývale těžké role. Jsme si ale vědomi mandátu koalice, nemůžeme tak veřejnost žádat o pochopení pro to, že peníze ve státním rozpočtu jsou rozkrádány a dochází při prověřování korupčního skandálu na Státním fondu životního prostředí k úniku informací z policejního spisu, což znemožňuje vyšetření úplatkářství. To všechno vede k tomu, že budeme trvat na odchodu policejního prezidenta," dodal John s tím, že důvěru ve vládu je možné naplnit urychlením přijetí protikorupčních opatření.

Čtěte více:


    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…