Klaus v Lánech zasedne k obědu s Nečasem

03.01.2011 7:32

Václav Klaus v pondělí přijme premiéra Nečase. Zasednou spolu k tradičnímu novoročnímu obědu.

Klaus v Lánech zasedne k obědu s Nečasem

Prezident republiky Václav Klaus spolu s manželkou Livií v pondělí přijme na zámku v Lánech premiéra Petra Nečase s manželkou Radkou.

Zasednou spolu k tradičnímu novoročnímu obědu, u něhož se hlava státu setkává s hlavami českých vlád. Loni se tak například setkal s předsedou tehdejší úřednické vlády Janem Fischerem a o rok dříve s Mirkem Topolánkem.

Klaus podporuje Nečase

Klaus ve svém letošním novoročním projevu podpořil Nečasovu vládu a vyjádřil i podporu reformám, které před ní stojí. Obdobně loni pochválil i Fischerovu vládu s tím, že kabinet zvládá úkoly lépe, než se všeobecně předpokládalo.

Není vyloučeno, že se pondělní jednání dotkne i romské otázky. Prezident Klaus loni v polovině prosince přijal představitele romských sdružení a organizací, které působí v České republice. Ti ho žádali, aby jim pomohl pohnout vládu k řešení romské problematiky.

Premiér prý od svého nástupu do funkce na žádost o schůzku nereagoval a na vládní úrovni jim chybí partner. Předseda sdružení Dženo Ivan Veselý a předseda sdružení Demokratická aliance Romů Petr Tulia po přijetí na Hradě novinářům řekli, že jim prý prezident přislíbil, že o tomto problému bude s premiérem jednat právě u tradičního novoročního oběda.

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

16:25 Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

Hudebník, pedagog, manažer a konzultant Vadim Petrov byl hostem Alex Mynářové v pořadu Podtrženo, se…