Langer: Radek John patří do blázince. Nebo do basy

05.01.2011 14:20

John je buď blázen nebo lhář zralý na pár facek, míní exministr vnitra Ivan Langer (ODS), kterého ve středu do éteru ministr vnitra Radek John (VV) obvinil z vynášení utajovaných informací z vyšetřovacích spisů. Aby toho nebylo málo, řídí podle Johna Langer a jeho prostřednictvím ODS policii.

Langer: Radek John patří do blázince. Nebo do basy

"Z vyšetřování pana Michálka vynesl Ivan Langer do deseti hodin tajné materiály přímo ze spisu. Policie je řízena a ovlivňována právě Langerem. Ten od ní dostává informace a nosí je na patřičná místa," rozohnil se v ČT John a naznačil, že Langer má z policejního spisu i informace, které se přímo týkají jeho případných provinění v kauze Drobil.

Je na pár facek nebo léčení

„Od rána mi pípají esemesky, šílený," reagoval na dotaz ParlamentníchListů.cz, zda ví o výrocích Radka Johna Ivan Langer.

„To co řekl Radek John, je vyjádření duševně narušeného člověka - chcete-li blázna, lháře nebo obojího. V prvním případě si zasluhuje soucit a léčení. V druhém případě si zaslouží pár facek a vězení," řekl Langer exkluzivně ParlamentnímListům.cz.

Podle něj jde o vyjádření člověka, který je podezřelý z několika trestných činů v kauze Michálek a z toho, že se podílel, nebo přinejmenším věděl o tom, že Michálek připravuje provokaci se skrytým nahráváním na své kolegy ve vládě včetně premiéra.

V té souvislosti je Langer přesvědčen, že John napadáním jeho osoby chce odvést pozornost právě od své účasti v takzvané „korupční kauze Drobil", týkající se nekalého nakládání s prostředky určenými na veřejné zakázky. Právě tato kauza byla jádrem sporu mezi Véčky a ODS a nechybělo mnoho, aby poslala vládu Petra Nečase do hlasování o důvěře pro ni bez podpory poslaneckého klubu Věcí veřejných. 

Ministr John zatím na Langerovo vyjádření nereagoval.


Tejc psychiatrem: Paranoia

Do lékařské diagnozy ministra Johna se pro ParlamentníListy.cz pustil i jeho stínový protějšek Jeroným Tejc (ČSSD). Podle něj ministr a jeho stranický kolega Vít Bárta patrně trpí paranoiou.

„Usuzuji tak z výroků obou, jaké odměny jsou podle nich vypisovány na jejich likvidaci, nebo kolik dostávají novináři, aby je diskreditovali," vysvětlil Tejc a připomněl, že Radek John už dříve v ČT uváděl, jaké „obrovské" částky dostávají někteří novináři za špinění jeho osoby.

Vít Bárta tento týden v týdeníku Respekt totiž uvedl, že je na jeho diskreditaci vypsána odměna.

 

„Mám mocné nepřátele," uvedl ministr. „Zvoní u mých přátel a ptají se na velikost spodního prádla," pokračoval Bárta. Tohle zvláštní chování má prý jediný důvod. Kmotrům se znelíbil a proto ho chtějí zdiskreditovat. Hned z několik zdrojů se prý také dozvěděl o tom, že odměna za jeho hlavu činí 50 milionů korun. Jeho spolupracovníci jsou oceněni na 20 milionů. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…