Bárta má moc široký záběr, varoval Nečas

05.01.2011 22:35

Premiér a šéf ODS Petr Nečas ve středečních Událostech, komentářích naznačil, že se současný ministr dopravy z VV Vít Bárta snaží zasahovat do chodu ministerstva vnitra.

Bárta má moc široký záběr, varoval Nečas

„Ministr dopravy se dostává na hranu toho, že už není jen ministr dopravy," uvedl Nečas s tím, že již dříve od Věcí veřejných dostal záruku, že do chodu resortu vnitra nebude zasahovat nikdo spojený s bezpečností agenturou ABL, v současné chvíli má ale o těchto slibech pochybnosti. Celá věc se prý již „posunula na hranici, která nemůže být překročena".

Stranický kolega ministra vnitra Vít Bárta vždy o zmíněný silový resort projevoval zájem, koneckonců je zakladatelem zmíněné agentury ABL.

Bárta musí zůstat na svém písečku

Nečas zdůraznil, že není přípustné, aby Bárta opustil okruh svých pravomocí vymezený resortem dopravy. „Já jsem přesvědčen, že to je pan ministr vnitra a že tomu bude tak i nadále," odpověděl Nečas na otázku moderátora Martina Veselovského, kdo nyní vlastně ve skutečnosti vede zmíněné ministerstvo.

Premiér se rovněž vyjádřil k nedávnému prohlášení šéfa Věcí veřejných Radka Johna, který obvinil svého předchůdce Ivana Langera ze zasahování do chodu policie. Něco takového šéf kabinetu označil za „pohádky o klekánici" a připomněl, že Langer, v současné době řadový člen ODS, resort opustil před rokem a půl.

Johnova kočkopsa nechci

V závěru debaty se otázky stočily k chystanému výběrovému řízení na post policejního prezidenta. Nečas se jasně vymezil proti způsobu, jakým Radek John sestavil výběrovou komisi. „Tady vznikl jakýsi kočkopes, jehož výstup bude kočkopsoidní," zavítal premiér do zvířecí říše. Na otázku Martina Veselovského, zda by šéfa policie vybraného tímto způsobem potvrdil do funkce, Nečas neodpověděl přímo. „To poslední, co Policie České republiky potřebuje, je kočkopes," naznačil.


Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…