Co řekl Langer o Johnovi, když se vypnuly kamery? Tady to je

07.01.2011 22:10

Ivan Langer byl ve středečním Studiu 6 České televize nařčen ministrem vnitra z toho, že má neblahý vliv na řízení resortu. Bývalý místopředseda ODS kontroval po svém.

Co řekl Langer o Johnovi, když se vypnuly kamery? Tady to je

Prakticky všechna média přinesla ve středu vyjádření Ivana Langera o předsedovi Věcí veřejných Radku Johnovi. Citace by se dala pomalu opisovat, aniž by musel novinář Langerovi volat. Ten totiž použil vždy tu samou formulaci.

"To co řekl Radek John, je vyjádření duševně narušeného člověka - chcete-li blázna, lháře nebo obojího. V prvním případě si zasluhuje soucit a léčení, v druhém případě si zaslouží pár facek a vězení," řekl Langer exkluzivně jako prvním ParlamentnímListům.cz. "To jsou výroky buď duševně nemocného člověka, nebo cynického lháře. V prvním případě si zaslouží soucit a léčení, v druhém případě pár facek a vězení," uvedl následně pro Českou televizi a také pro televize Prima.

K TÉMATU:

Kdo si však myslí, že tím celý spor dvou výrazných politických představitelů skončí, je na omylu. Ačkoli Ivan Langer řekl naší redakci, že "od rána mi pípají esemesky, šílený," své pocity si přesto nenechal pro sebe a celou záležitost nakonec dotáhnul na sociální sítí Facebook.

Na svém oficiálním profilu se pustil jak do ministra dopravy Bárty, tak do šéfa vnitra Johna. "Někdo platí 34 novinářů, aby mě zničil." (R. John). "Na mou diskreditaci je vypsána odměna 50 milionů." (V. Bárta)... Neměl by někdo poslat hygienika do centrály ABL? Asi tam mají závadnou vodu, která ovlivňuje psychický stav vedení VV... "Pane Víte Bárto, Napoleon byl sice taky malý, ale osobnost, ne blázen!" (I. Langer) :-)"



Právě pod tímto příspěvkem se následně rozpoutala vášnivá diskuse, do níž výjimečně vstoupil i sám pisatel, tedy Ivan Langer. Ten reagoval na četné připomínky svých přátel. Většina z nich mu vyjadřovala podporu v boji proti předsedovi Věcí veřejných. "Díky. Ale věřte mi, že mi to nedělá žádnou radost, když musím na takové hrůzy reagovat," napsal Langer jednomu z diskutujících. "Komentovat některé činy některých lidí je ztráta času, který se dá využít lépe. I když bohužel si je někteří zvolili," pozastavil se nad projevem předsedy VV další z klubu přátel Ivana Langera.

"Nejhorší je opravdu střet s hloupostí," napsal v zápětí bývalý ministr vnitra, který tak parafrázoval známou větu Jana Wericha - "Nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem." Zbylé příspěvky Langer doprovodil oblíbeným smajlíkem.

K čemu vlastně mezi těmito dvěma politiky došlo? Lavinu událostí spustilo vyjádření Radka Johna na ČT: "Útok na nás vzniká proto, že ODS má stále vliv na policii přes pana Langera a chce ten vliv zachovat. ABL se naopak o policii nezajímá. Z vyšetřování pana Michálka vynesl Ivan Langer do deseti hodin tajné materiály přímo ze spisu. Policie je řízena a ovlivňována právě Langerem. Ten od ní dostává informace a nosí je na patřičná místa."

John se tak z jedné vody vyjádřil nejen k Langerovi, ale také ke kritice ministra obrany Alexandra Vondry. Ten v úterý nahlas řekl, že se obává vlivu bezpečnostní agentury ABL na chod ministerstva vnitra.

Napětí mezi Langerem a Johnem glosoval taky stínový ministr vnitra za ČSSD Jeroným Tejc. Ten se v podstatě postavil za bývalého místopředsedu ODS, když pro ParlamentníListy.cz uvedl: "Já nemohu posoudit, zda pan Langer vynáší, či nevynáší tajné materiály z vyšetřovacích spisů. Ale osobně si myslím, že nejen u pana Johna, ale i u Víta Bárty jde spíše o paranoiu." "Jde o rozklad koalice, který sledujeme živě," doplnil jeho slova úřadující předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka.

Kam dál?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…