Pecina: Dimun je ubohý. Jeho komentováním bych klesl

09.01.2011 18:28

Podle exšéfa vnitra Martina Peciny (ČSSD) jsou Dimunova obvinění o škodě, kterou prý působí straně, ubohá. Celou kauzu kolem údajného rozporu jeho postoje se stanoviskem strany navíc prý rozpoutala média.

Pecina: Dimun je ubohý. Jeho komentováním bych klesl

 Bývalý šéf marketingu a PR sociální demokracie Petr Dimun se na webu Vaševěc.cz  v textu "Kdo v ČSSD vede atomovou válku?" naváží nejen do jihomoravského hejtmana Michala Haška, který je prý mediálně zbrklý, ale zejména do bývalého šéfa vnitra Martina Peciny.

Škůdce Pecina?

Ten se podle něho v posledních dnech v médiích prezentoval výhradně coby "zavilý kritik" komise pro výběr policejního prezidenta, kterou ustavil šéf vnitra Radek John (VV). A činil tak prý pouze ku vlastnímu prospěchu.

"Co na tom, že tím poškodil obraz ČSSD a vyslal signál o její možné nejednotě. Hlavně že byl v médiích," napsal Dimun na adresu Peciny. Právě ČSSD jako celek se totiž vůči ustavení komise nijak negativně nevymezovala.

Pecina: Komentovat Dimuna? Tak hluboko neklesnu

Sám Pecina se však proti Dimunovým obviněním vymezuje poměrně ostře. "Nechtějte, prosím, abych komentoval ubohosti Petra Dimuna. Tak hluboko bych klesnout nechtěl," sdělil ParlamentnímListům.cz bývalý šéf vnitra a současný sociálnědemokratický poslanec Pecina.

Ten popřel i Dimunovo nařčení, že se v hodnocení komise pro výběr policejního prezidenta odchýlil od oficiálního stanoviska strany.

"Mé stanovisko je a vždy bylo v souladu s oficiálním stanoviskem ČSSD," hájí se Pecina s tím, že kauzu, která se rozpoutala kolem skutečnosti, že se svými stanovisky od strany distancuje, rozpoutaly zejména sdělovací prostředky.

Za vším stojí média

"Mediální prezentace se nás snažila dát do rozporu, ale opak je pravdou," vysvětlil pro ParlamentníListy.cz Pecina s tím, že jeho stanovisko v opozici k tomu stranickému nikdy nebylo.

Martin Pecina byl ministrem vnitra v úřednické vládě Jana Fischera. Ve volbách do Poslanecké sněmovny poté kandidoval za sociální demokracii. Právě za tu nyní v dolní komoře parlamentu působí.

Více čtěte:

Foto: mvcr.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…