I Drobil má svůj "opěvný" song. Koluje na youtube a "chválí" korupci

14.01.2011 20:20

Bývalý šéf životního prostředí Pavel Drobil (ODS) má kromě řady starostí se Státním fondem životního prostředí i svou píseň. Lichotivá ale příliš není.

I Drobil má svůj "opěvný" song. Koluje na youtube a "chválí" korupci

Kauza okolo podivných praktik na Státním fondu životního prostředí, která stála místo i ministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS), rozproudila i vody internetu.

Na něm skrz video a hudební server youtube.com koluje dokonce "Píseň pro Drobila", tedy originální remake notoricky známé písně Jana Wericha z filmu Císařův pekař Ten umí to a ten zas tohle.


 




Češi vydělávají. Ale ne prací

V ní se neznámý autor s nickem Jiretinsky naváží do korupčních praktik, jimiž je údajně prorostlá celá státní správa. "Ten dře lidi z kůže,  ten mele flákoty, ten krade jak může, i za dveřma boty, ten dělá ten zas tohle a všichni dohromady vydělají moc," zpívá sarkasticky například v první sloce, která je stejně jako celý song doplněna vtipnými karikaturami a fotkami současných politiků.

Naváží se ale také do čecháčkovství obecně. Resp. do jejich nepříliš kladného vztahu k práci."My dělat nebudem, nemáme náladu, žijeme z tuzérů, ručičky dozadu," zpívá se v songu "Píseň pro Drobila". Ta končí sdělením, že z korupce si Češi těžkou hlavu nedělají neboť se řídí heslem, že než se celá kauza případně provalí, utečou do Paříže "vybrat svoje tajný vklady a pak do Kanady." Píseň si již poslechlo více než 90 tisíc uživatelů.

Text songu je přitom trefný zejména v současné době, kdy na povrch postupně vyplývá rovnou několik velkých korupčních kauz. Týkají se třeba severočeského ŘSD, zakázkách společnosti Tatra nebo podivného hospodaření v bezpečnostní agentuře ABL.


John jako Hitler, znělo internetem

Song určený exšéfu životního prostředí ale není zdaleka první internetovou invektivou, která vznikla "na počest" některého z politiků. Před časem na internetu kolovalo třeba video, které se naváželo do šéfa vnitra Radka Johna (VV), kterého přirovnávalo k Adolfu Hitlerovi. I toto video kolovalo právě na serveru youtube. Zhlédlo ho 56 tisíc uživatelů.

Více čtěte:

Někdo na internetu zesměšňuje Johna. I Langera to vyděsilo

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…