Škromach a Drábek si na Primě nerozuměli. Dost mírně řečeno…

16.01.2011 12:02

MEDIÁLNÍ HODNOCENÍ Ministr práce a sociálních věcí za TOP 09 a jeho stínový protějšek z ČSSD. To byli hlavní hosté nedělní Partie televize Prima. Debata byla nad očekávání věcná a divácky zajímavá.

Škromach a Drábek si na Primě nerozuměli. Dost mírně řečeno…

Jindy usměvavý místopředseda ČSSD a místy nevýrazný Jaromír Drábek převlékli kabáty, říká ve svém pravidelném mediálním hodnocení analytik Břetislav Polách. "Myslel jsem si, že půjde o nějakou nudnou diskusi o důchodové reformě, o které si troufnou říct, že jí rozumí málokdo. A pěkně jsem se spletl. Drábek a Škromach se zřejmě nemají příliš v lásce, protože výrazy, které padaly, byly místy dost emotivní." Polách měl na mysli především spory, které se oba politici snažili vysvětlil veřejnosti.

K VĚCI:

První rozepře přišla na řadu hned v úvodu Partie televize Prima, kdy se moderátor ptal zástupce koaliční TOP 09 na neshody uvnitř vlády. "Myslím, že vše je normální, alespoň mi to tak připadá, když jednáme," konstatoval Drábek. Škromach se hlasitě zasmál. "Normální to tedy určitě není, když jeden ze členů vlády špicluje toho druhýho, když vaše vláda kryje korupci," sdělil Škromach do kamery. Už tento úvod naznačil, co přijde v zápětí. "Poznamenal jsem si některé z výroků obou politiků," říká dále Polách.


Tak to není! vykřikl Drábek...


"Od Drábka jsem předtím slova jako kecy, nesmysly anebo lži neslyšel. Nejvíc se ministr práce a sociálních věcí ošíval u sociálního příspěvku. Předtím seděl jako pravítko a často koukal do stolu, když došlo na to, že mu Škromach vytknul snahu seškrtat 130 tisícům nejchudších rodin jejich pravidelné dávky, Drábek to už nevydržel a celkově se změnil."

Ministr označil Škromachova slova za holý nesmysl. Na to místopředseda ČSSD řekl: "I kdybyste seškrtal 40 miliard, což znamená, že byste neplatil nikomu nic, tak vám pořad zbude těch 100 miliard dluhu na vašem resortu a to nevím, co s tím chcete dělat." Než došla řeč na moderátora Punčocháře, Drábek se nahlas ohradil. "Ale to není pravda, co tady říkáte." Škromach svou tezi zopakoval. Drábek taky. "Ale tak to není!" téměř vykřikl.

"Bylo vidět, že oba mají na stav věcí docela protichůdný pohled. Neshodli se vlastně na ničem. Na plošných škrtech na ministerstvu, na důchodové reformě, na přídavcích v hmotné nouzi, ale ani na vládních reformách. Pro diváky to ale bylo dobře. Když srovnám poslední Nečasovo vystoupení, v něm nezaznělo téměř nic. Tentokrát ano a bylo toho dost," doplnil Polách.


Další analýzy mediálního vystupování:


Foto: Repro TV Prima

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…