Můj kraj podporuje Sobotku. Haškovi na Buzkovou ani korunu, hlásí Rath

20.01.2011 8:26

Mezi Davidem Rathem a Michalem Haškem to opět zajiskřilo. Tentokrát kvůli exministryni školství Petře Buzkové, která se stala poradkyní jihomoravského hejtmana Haška. Rath odmítá z krajského rozpočtu dát na její služby ani korunu.

Můj kraj podporuje Sobotku. Haškovi na Buzkovou ani korunu, hlásí Rath

Jihomoravský hejtman Michal Hašek serveru ParlamentníListy.cz už před časem přiznal, že mu Petra Buzková radí. Že jí ale jeho Asociace krajů ČR zadává i právní zakázky, to se ukázalo až nyní.

Podle Haška blokuje práci ostatních krajů

Hašek se ve středu do Ratha pořádně opřel. „Kolega Rath zatím nepodpořil jako jediný z hejtmanů rozpočet Asociace krajů ČR, připomenu i výpověď kanceláře z prostor Středočeského kraje. Každý si odpoví na otázku, zda je to vnitrostanický boj, můj však ne. Rozhodně budu jednat s krajem, aby jediný člověk neblokoval rozpočet takovým destruktivním způsobem. Pokud panu Rathovi tolik chybí v miliardovém rozpočtu kraje roční příspěvek Asociaci ve výši 700 tisíc korun, budeme s chladnou hlavou hledat nějakou dohodu," sdělil Hašek.

Podle něho Rath zatím námitku proti Buzkové nikdy nepoužil. Považuji to jen za záminku. „Reálný důvod blokovat rozpočet a práci všech ostatních hejtmanů nemá," míní dále Hašek, podle kterého Rath vysílá zajímavý obrázek dovnitř sociální demokracie.

Ty peníze nedáme

Rath se netají tím, že mu vyplácení Petry Buzkové z peněz Asociace krajů vadí. „Já odmítám, aby nějaká vnitrostranická aktivita byla placena z rozpočtu našeho kraje. Paní Buzková jezdí po krajských konferencí a tam pracuje pro Michala Haška, vlastně jej tam přímo zastupuje. Středočeská organizace podporuje Bohouše Sobotku," sdělil ParlamentnímListům Rath.

"Nejde jen o Petru Buzkovou, ale i o peníze, které dostává Karel Machovec, jenž úzce spolupracoval s bývalým investičním náměstkem středočeských nemocnic Filipem Bušinou," stěžoval si hejtman také pro iDnes.cz. Podle serveru ale sám Machovec spolupráci s kraji odmítá. "Nemám žádnou smlouvu s Asociací krajů, pan Rath neříká pravdu. A pokud jde o pana Bušinu, měl by si zamést před svým prahem. Nebyl jsem to já, kdo ho do té funkce jmenoval," dodal .

Hejtman Středočeského kraje zatím odmítá peníze pro asociaci uvolnit. „Dokud se ta sitauce nevyjasní, tak prostě nemůžeme ty peníze dát. Chceme vědět a doložit, kam putují. Já mám pocit, že v souvislosti s vyplácením Petry Buzkové existuje podezření na zneužívání financí asociace na předvolební kampaň. Rád si o tom s Michalem promluvím a věřím, že se nám podaří nějak sitauci vyřešit," řekl ParlamentnímListům.cz Rath.

Čtěte také:


FotoKoláž: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…