Co ve sněmovně padlo? Ruský gubernátor žijící v bigamii a král hulvátů

03.02.2011 19:53

SOUHRN David Rath se i ve čtvrtek předvedl na půdě Poslanecké sněmovny ve slovní ekvilibristice. Stalo se to dopoledne při písemných interpelacích. Debata se stočila k útokům v osobní rovině poté, co Rath interpeloval ministra vnitra Radka Johna. Pak to schytal i minist dopravy Vít Bárta. A co padlo?

Co ve sněmovně padlo? Ruský gubernátor žijící v bigamii a král hulvátů

David Rath na Radka Johna: „Tak vy jste se tady přiznal, že máme místopředsedu vlády České republiky a ministra vnitra, který hrál roli bílého koně v kontraktu za 120 milionů korun ročně z veřejného zdravotního pojištění a teď se hájí, že vůbec neví, co podepsal. A dostal za to prý jen 10.000. To jste skutečně na úrovni toho bezdomovce. Tomu zaplatili večeři."

John na Ratha: „A vy zřejmě potřebujete strašně moc poradců... Jestli vy plýtváte státními prostředky a obklopujete se ještě poradci na íča, číča, nechci to dále specifikovat. Ještě jiné poradce byste mohl mít. Tak to je váš problém."

Rath na Johna: „Číči jsou na kalendářích úplně jiné politické strany než mé."

Shodou okolností právě tento čtvrtek rozhodoval imunitní a mandátový výbor o pokutě pro Davida Ratha, který minulý rok obvinil ministra financí Miroslava Kalouska z opilství. Výbor mu udělil desetitisícovou pokutu, Rath to odmítl a odvolá se.

Podrobněji:
Rath nazval Kalouska opilcem, zaplatí pokutu. Totalita, zlobí se Rath

V přestřelce se následně vyměnili účinkující

Rath na Víta Bártu: „Nejste v divadle nebo v kabaretu, abyste tady předváděl maňáskové divadlo."

Bárta k Rathovi: „Byl jsem zde osočen z toho, že z této slovutné místnosti dělám kabaret...A největší kabaret vždycky je o tom, když vnímáte toho herce, který prezentuje. A mne fascinuje, jak bigamista tady včera dokázal říci: Pane premiére, dělejte si doma pořádek!"

Bárta: „Člověk, který žije se dvěma ženami v jedné domácnosti, tak tady bude někomu kázat o tom, že si doma má dělat pořádek? Člověk, který naprosto bezskrupolózním způsobem se snaží stavět a podporovat lobby co se týče letiště ve Vodochodech, doma si dělat ve své vlastní obci soukromé gymnázium, člověk, který tady farmaceutickou lobby jednoznačně ve svůj osobní ekonomický prospěch podporuje a zvýhodňuje - tak tento herec, kabaretní herec mne bude o něčem takovém poučovat? "

Bárta: „Ano, vnímám kabaret, vnímám kabaret, dámy a pánové! Těším se na další vtipné číslo!

Související:

Bárta prý instaluje své nejbližší do vrcholné politiky

Rath: "Princip, který se objevuje v české politice, který podle mě není zdravý a není správný, kdy vrcholný politik ve vládě, člen vlády, instaluje či pomáhá instalovat své nejbližší do dalších vrcholných funkcí ve státě. V tomto případě jak pan Topolánek, tak pan Bárta je instalovali do čela Poslanecké sněmovny, která má z Ústavy České republiky kontrolovat vládu. Mě by zajímalo, jak ta kontrola vypadá doma u Bártů při večeři."

Bárta: "Co se týče soukromého a státního, já si myslím, že mám zcela právo říct, že ve Středočeském kraji mezi soukromým a obecním ne hejtman, ale ruský gubernátor, žádný rozdíl nemá."

Krásný šátek Ferdy mravence

Rath: "Pokud mě pan ministr tady uráží jako ruského gubernátora, tak mi nezbývá říci, jak tady měl ten krásný šátek, že urážky od Ferdy mravence neberu vážně."

Rath: „...Nahrazuje Mirka Topolánka, který byl nekorunovaným králem hulvátů české politické scény. Tak teď jeho křeslo a korunu si nasazuje pan ministr Bárta."

Středeční útok Ratha na Nečase zde:

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…