Po knize přišla akce. Petra Paroubková hrozí odchodem z ČSSD

05.02.2011 5:23

Manželka bývalého šéfa ČSSD Petra Paroubková má obavy, kam její strana směřuje. Konkrétně se jí nelíbí "směr Hašek". Moderátorovi Janu Krausovi se v jeho show svěřila, že dokonce zvažuje ze strany vystoupit.

Po knize přišla akce. Petra Paroubková hrozí odchodem z ČSSD

"Poslední dobou se mi moc nelíbí věci, které dělá vedení sociální demokracie," přiznala. Hlavně jí vadí křídlo jihomoravského hejtmana Michala Haška. V pořadu kandidáta na křeslo předsedy strany sice nejmenovala, ale ve své knize "V botičkách od Diora" na něm nenechala nit suchou. Tehdy o něm napsala, že si ho jeho PR poradce Jaroslav Tvrdík tahá jako "kačera na provázku".

"Praktiky některých členů se mi nelíbí," podotkla. "Myslím si, že je tam určitě prostor pro nové lidi." Moderátor glosoval, že někdy se ukáže, že ti noví lidé jsou vlastně ještě horší. Na to se Paroubková jen pousmála. Politické praktiky jsou podle ní hnusné i hnusnější. "Pokud bude pokračovat současný trend, tak zvažuji, že bych ze strany vystoupila."

Paroubková zmínila i hejtmana Moravskoslezského kraje Jaroslava Palase a jeho drahé stavební praktiky. Zkrátka, nešetřila vlastní řady. Stejně tak, jako je nešetřila už ve své knize.

O knize Petry Paroubkové:

Paroubková: Sobotkovi se radostí orosily brýle, když Jirka odešel

Paroubková o vrahovi: Vnucoval se, opíjel a mluvil o Talmanové

Paroubková popisuje svatbu: Jak si netvor vzal krásku

Paroubková přirovnala Ústavní soud ke komunistické posudkové komisi

"Nakladatel chtěl, abych tam přidala nějaké pikantní scénky," rozhovořila se o knize. Prý si představoval erotické scény s manželem. Konkrétně ho zajímal popis jejich první společné noci. "Tomu jsem se ale vyhnula."

Cílená likvidace Paroubkové: Přisadil si i Kubera

Nevyhnula se ale popisům svého boje s médii. Na ty je v knize kladen zvlášť veliký důraz a Paroubková se stejnou rétorikou přišla i ke Krausovi. "Novináři mě pronásledovali, byla mi kvůli tomu znemožněna práce," stěžovala si, jak jí manželství se známým politikem překazilo kariéru. Cíleně ji prý likvidovali i jiné lidé než novináři.

"Třeba pan senátor Kubera řekl: Nebudeme podporovat Paroubkovou. Takže nemůžu pracovat nikde v Teplicích a podobně." V současnosti ale prý pracuje. Jen nebude jmenovat "toho nebožáka", který ji zaměstnal.

Já nejsem pro média zajímavá

Paroubková si myslí, že veškerý zájem o její osobu vyvolala snaha dostat se přes ni k jejímu muži. "Já sama nejsem pro média zajímavá," poznamenala. Konspirační teorie o tom, kterak je moci a peněz chtivá a kterak má ambice sahající až na Hrad, ironizovala.

"Můj velký handicap je, že jsem nestihla být paní premiérová," smála se tomu, že se s manželem dali dohromady až potom, co skončil v čele vlády. "Říkali, že jsem chtěla být paní premiérová a dokonce prezidentová. Ale moje ambice nevyšly, mám smůlu."

Paroubková je "v kurzu"

Paroubková se na televizní obrazovce objevila v krátkém časovém horizontu už podruhé, což je na manželku řadového poslance poměrně zajímavé. V polovině ledna debatovala s dalšími dvěma známými ženami v pořadu Tah dámou na ČT24.

Více: Petra Paroubková v ČT: Pan Michálek, to je takový něžný popleta

Tehdy se vyjadřovala ke "kauze Drobil". V Show Jana Krause ale o politice nepadlo nic zvlášť významného, nic, co by Paroubková nedeklarovala už dříve. Exkluzivně pouze naznačila, že zvažuje svůj konec v ČSSD.

Její muž Jiří prý netrvá na tom, že by musela být členkou strany za každou cenu. "On je sociální demokrat. Já bych mohla být klidně v ODS a bylo by to jedno." Na druhou stranu - Paroubek v ČSSD rozhodně jen tak neskončí.

Více o Show Jana Krause:

Řekli Vám: Michálku, ty prase? Ne do očí, dozvěděl se Kraus

Na Krause je do května vyprodáno. Lidé však kupují zajíce v pytli

Že nás vydíraj? Taky jsem občas nemocnej, podpořil lékaře Kraus

Dosud nejtvrdší hádka v Show Jana Krause. Politik málem odešel

Kraus zesměšnil mladou křesťanku, co fotila porno. Ale jak

Kraus ukázal divákům obnaženou Kristýnu Kočí. To byl jen začátek

Jan Kraus nezklamal: Mluvil o politicích, co honí děvky

Kalousek u Jana Krause. Divačce hrůzou vstávaly vlasy

Tůma byl u Krause. Tím to ale vůbec neskončilo

Vít Bárta v Show Jana Krause: Kdo to neviděl, asi neuvěří

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …