Vstřícný Heger spěchá. Změna tarifů už příští týden

10.02.2011 12:02

Překotným úsilím se snaží ministr zdravotnictví Leoš Heger odvrátit kolaps zdravotnictví, který by mohl nastat od 1. března jako důsledek protestní akce lékařů Děkujeme, odcházíme. Šéf resortu dnes dokonce slíbil změny platových tarifů už do příštího týdne.

Vstřícný Heger spěchá. Změna tarifů už příští týden

Začíná se zvyšovat pravděpodobnost, že by se vláda a lékaři mohli přece jen dohodnout. Vstřícným krokem vůči nespokojeným lékařům je určitě prohlášení ministra zdravotnictví Leoše Hegera, že do příštího týdne připraví změnu platových tarifů, která doktorům zajistí zvýšení jejich mezd.

Podle Hegera je velká naděje, že jeho návrh vláda na svém příštím zasedání schválí. Do růstu příjmů zdravotníků by měly plynout dvě miliardy korun. Ministr zdravotnictví tak znovu vyšel vstříc nespokojeným lékařům, kteří v rámci akce Děkujeme, odcházíme podali výpovědi a hrozí, že po 1. březnu nenastoupí do nemocnic.

Navýšení by se objevilo každému lékaři v tarifu

Ústupek se zvýšením tarifní mzdy by podle Hegera mohl přispět k dohodě. Slíbené navýšení by dostal každý lékař placený tarifní mzdou. K jednacímu stolu se Heger s představiteli nespokojených doktorů má vrátit v pátek.

K věci:

Vyhladovět je. I tak může jít Heger na lékaře

Jedovatý pšouk, vyjádřil se Hašek. Exodus vážně neorganizuje

Úřady práce připraveny. Míst pro doktory bude dost

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…