Obrat? Engel tvrdí, že LOK asi ustoupí od garantovaného návratu lékařů

10.02.2011 13:21

Předseda Lékařského odborového klubu Martin Engel v dnešním rozhovoru pro Rádio Česko řekl, že odbory od podmínky garantovaného návratu lékařů na původní místa jsou ochotny ustoupit.

Obrat? Engel tvrdí, že LOK asi ustoupí od garantovaného návratu lékařů

„Myslím, že je to pořád jenom jeden z problémů, jedná se tam i o další garance. To je stejné, jako když se zeptáte, jak by pan ministr považoval za vstřícný náš krok, že bychom netrvali na garantovaném návratu zpět. Myslím, že každá strana bude muset ustoupit, ale mám pocit, že my jsme už ustoupili dost," řekl Engel k problému v rozhovoru pro Rádio Česko.

O chvíli později ale přece jen připustil, že LOK je ochoten od podmínky garantovaného návratu doktorů ustoupit. „Myslím, že už jsem jasně řekl, že Lékařský odborový klub je ochoten od této podmínky ustoupit," zdůraznil a moderátorku rozhlasu pokáral za to, že tento fakt z jeho předchozího vyjádření nepochopila.

Ministr zdravotnictví Leoš Heger dostal od vlády mandát k dalšímu vyjednávání s nespokojenými doktory. Těm chce nabídnout, že slíbené 1,5 miliardy se promítnou do tarifních tabulek. Engel ovšem k tomu zmínil, že během dneška k žádné schůzce s ministrem dojít nemá, aby si tuto nabídku vyjasnili.

Chceme dát pozitivní zprávu občanům

„Dochází zatím jen ke konzultacím," řekl Engel s tím, že žádná oficiální schůzka s ministrem Hegerem není zatím ani svolaná, ale určité „konzultace v širším formátu" podle něj probíhají.

SLEDUJEME téma exodus lékařů

„Jednání probíhají a určitě budou probíhat dál. Všechny strany cítí odpovědnost a potřebu vydat už konečně pozitivní zprávu občanům," řekl Engel dále pro Rádio Česko.

K věci:

Také uvedl, že k dnešnímu dni se „umázlo" několik málo desítek výpovědí, jde o lékaře, kteří výpovědi stáhli a do "mateřských " nemocnic se chtějí vrátit. „K dnešnímu dni z toho čísla 3800 je to několik málo desítek, možná ani to ne. Pan ministr ale říkal celou dobu, že se nic nestane, že nikdo nedá výpověď nebo jich bude málo, potom zase, že to stáhnou. Musíte se ptát toho, kdo je autor výroku. Já mám informace jiné," dodal Engel.

Ministr Heger totiž nedávno uvedl, že asi půlka lékařů hledá příležitost se do práce vrátit.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…