Hušák chtěl vytunelovat Sazku. Měl by odstoupit, míní Češi

11.02.2011 11:55

V loterijní společnosti Sazka možná budou padat hlavy. Alespoň si to, jak vyplynulo z aktuálního výzkumu, přeje většina české veřejnosti.

Hušák chtěl vytunelovat Sazku. Měl by odstoupit, míní Češi

Kolem loterijní společnosti Sazka je v poslední době pěkně rušno. Někteří politici i podnikatelé v čele s hlavním akcionářem této firmy Radovanem Vítkem volají po tom, aby šéf Sazky Hušák odstoupil. On sám nic podobného ale v plánu zatím nemá.

Podle exkluzivního průzkumu a mínění většiny Čechů je však právě  Hušák zhoubou pro sportovní svazy a měl by rezignovat. 

Sledujeme kauzu Sazka

Jak prokázal exkluzivní průzkum společnosti Sanep, výrazná většina Čechů dává vinu za nynější problémy Sazky právě jejímu současnému generálnímu řediteli Alešovi Hušákovi, společně s představiteli jednotlivých sportovních svazů, jež jsou akcionáři, a tedy i majiteli společnosti.

Odejít má i Kořán

 Aleš Hušák tak nemá u většiny veřejnosti podporu a měl by dle většinového mínění rezignovat na svůj post. Stejně tak jako předseda Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) Pavel Kořan, který dlouhodobě patří mezi největší zastánce Aleše Hušáka.

Více jak třetina respondentů, kteří představují reprezentativní vzorek domácí populace, je přesvědčena, že v případě Sazky a ČSTV šlo spíše než o financování a podporu sportu o vlastní finanční prospěch představitelů těchto institucí.

V případě Aleše Hušáka se pak většina dotázaných domnívá, že jeho osobním záměrem mohlo být dokonce vytunelování Sazky.

Exkluzivní internetový on-off-line průzkum společnosti SANEP byl proveden ve dnech  31. ledna - 4. února 2011 na vybrané skupině 5.709 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-69 let.

Zábava i problémy. To je Sazka

Loterijní společnost Sazka po dobu více než padesáti let poskytuje nejen zábavu a výhry, ale je také významným přispěvatelem v oblasti sportu a tělovýchovy. Právě financování sportu je přitom kvůli finančním problémům Sazky a.s., způsobeným zejména výstavbou a financováním vysočanské 02 Arény (dříve Sazka arény), ohroženo.

Archiv výzkumů: CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM , Médea Research


Více čtěte:

  • Sazka zachráněna: Pomůže jí Penta a E- Invest
  • Sazka se topí v dluzích. Její šéf ale bere 30 milionů ročně
  • Sazka je na mně závislá, tvrdí Vítek
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    komunikace

    Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

    18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

    Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …