Zakázka, nebo já, přiznal šéf Cermatu. Rozhodl se pro možnost dvě

21.02.2011 18:34

Šéfovi CERMATU Pavlu Zelenému v poslední době vytvářel vrásky na čele nejen projekt chystaných státních maturit, ale i zakázka jeho společnosti a Moravskoslezského kraje. Tu však plánuje zrušit.

Zakázka, nebo já, přiznal šéf Cermatu. Rozhodl se pro možnost dvě

Na Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání  (CERMAT) je v souvislosti s projektem státních maturit v poslední době upřena velká pozornost. Státní zkoušky dospělosti budou maturanti po letech odkladů skládat už letos na jaře.

CERMAT se však v hledáčku pozornosti politiků i veřejnosti ocitl také v souvislosti se zakázkou pro Moravskoslezský kraj. Právě ta se málem stala osudnou šéfu CERMATU Pavlu Zelenému.

Ministr školství Josef Dobeš (VV) totiž se zakázkou nesouhlasil. A tak dal Zelenému ultimátum. "Měli jsme buď odstoupit od smlouvy s Moravskoslezským krajem, nebo jsem měl z funkce odejít já," potvrdil spor s ministrem Dobešem Zelený v pondělních Impulsech Václava Moravce.

Rezignace mu za to nestála

Na dotaz, proč se tedy nenechal odvolat, moderátorovi odpověděl s úsměvem. "Nestálo mi to za to," vysvětlil důvod, proč se rozhodl od smlouvy s krajem skutečně odstoupit.

Dokument má být podle něho zrušen už 2. března, již od tohoto úterý se však prý má pracovat na přípravách na odstoupení od smlouvy. Sám Zelený prý totiž již zítra odjede na jednání do Ostravy.

Maturity budou bez potíží, slibuje Zelený

V diskusi na Impulsu došlo ale také na téma státních maturit. "Žádný problém nenastane, všechny technologie jsou opakovaně zkoušeny, chyby byly odstraněny," pochválil Zelený postup CERMATU, který měl projekt státních zkoušek dospělosti na starosti.

O jeho realizaci se snažila již řada předchůdců současného šéfa školství Josefa Dobeš (VV). K tomu, aby jimi studenti skutečně procházeli, se odhodlal ale až on. Poté, co si tak středoškoláci vyzkoušeli zkušební testy, projdou letos na jaře i těmi ostrými.

Čtěte:

Maturity ohroženy nejsou, vysvětluje Dobeš údajný únik informací

Podklady k maturitám z češtiny se dostaly na internet

Foto: msmt.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…