Engelova výstraha vládě: Zaseklé hodiny, které může zapnout

26.02.2011 17:27

Protestní akce lékařů Děkujeme, odcházíme skončila pro lékařské odboráře velmi úspěšně. Přesto hodiny, jež odpočítávaly čas do počátku exodu lékařů, na webových stránkách akce, výhružně stojí. Jakoby se mohly každým okamžikem znovu rozběhnout.

Engelova výstraha vládě: Zaseklé hodiny, které může zapnout

Lékaři mohou být spokojeni - až na malé výjimky, nikdo z nich na protestní akci neprodělal.

Přesto webové stránky Děkujeme, odcházíme, mají stále spuštěn "odpočítávač času". Zastavil se sice, ale nabízí se myšlenka, že se může kdykoli opět spustit.

SLEDOVALI jsme téma EXODUS lékařů
Kabinet řekl ano: Tarifní platy lékařů v nemocnicích se zvýší
Ve vězení. Tam mohou příště skončit neposlušní lékaři
Pacienti se zlobí na lékaře. Žádají seznamy protestujících

"Nechci, aby to někdo bral jako výhrůžku, to už opravdu ne. Časovač se zastavil a spustil by se, pokud by se ukázalo, že není plněno memorandum, k němuž se vláda zavázala. I já chci doufat, že nebude důvod, aby se hodiny na stránkách Děkujeme, odcházíme, opět daly do chodu," řekl ParlamentnímListům.cz předseda Lékařského odborového klubu Martin Engel.




Zastavený čas webu www.dekujeme-odchazime.cz


Nemělo se jim ustupovat, zastává názor většina občanských demokratů

Na rozdíl od lékařů však nejsou spokojeni se závěrem celé akce mnozí lidé z ODS. Úspěch vyjednávání odborářů berou jako rezignaci. "I proto by měl být zaveden pro podobné případy právní postih pro léakře, kteří by vyhrožovali, že odmítnou léčit," uvedl například pro ParlamentníListy.cz Boris Šťastný, expert na zdravotnictví.

Pokud je někdo slabší povahy a protest lékařů v něm vyvolával obavy o zdraví své a svých blízkých, neměl by na stránky akce klikat a navštěvovat je. "To je asi nejjednodušší rada, kterou se lidé mohou řídit. Že by zastavený časovač na stránce někomu mohl způsobit újmu, určitě nehrozí," okomentoval s úsměvem a částečnou nadsázkou situaci psychiatr Jan Cimický.

Stahování lékařských výpovědí probíhá bez problémů po celé České republice. Situace se již vyřešila i v nemocnici v Uherském Hradišti, kde ředitel místní krajské nemocnice odmítal přijmout doktory zpět za stejných podmínek, za kterých z ústavu protestně odcházeli. Návrat dvou lékařů se komplikuje v renomovaném pražském zařízení IKEM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…