John má na krku trestní oznámení. Kvůli odměnám na vnitru

01.03.2011 11:51

Jak kuriózní. Mimořádné stotisícové odměny, kterými na konci loňského roku obdaroval ministr vnitra Radek John svých deset nejbližších podřízených, bude muset šetřit policie. Na Johna totiž kvůli těmto penězům podal minulý pátek trestní oznámení pražský podnikatel Tomáš Moláček. Johna prý podezřívá z trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby.

John má na krku trestní oznámení. Kvůli odměnám na vnitru

Moláčkovi se nelíbí, jak John minulý týden okomentoval v Právu důvody udělení vysokých odměn - celkem jim vyplatil přes 2,4 miliónu korun.

„Pan John se v tom článku vlastně přiznal, že než by odvedl zbylé peníze na konci roku do státního rozpočtu, tak předplatil odměny svým vedoucím pracovníkům. Proto jsem podal na pana Johna trestní oznámení," sdělil deníku Právo sám Moláček. Trestní oznámení prý poslal pražské policii.

Vadí mu, že v lednové korespondenci, kterou s vnitrem vedl, mu bylo sděleno, že důvodem udělení odměn čtyřem ministrovým náměstkům, šéfovi hasičů i policejní inspekce a dalším čtyřem ředitelům ministerských odborů bylo „úspěšné splnění mimořádného nebo zvlášť významného pracovního úkolu".

 „Při udělování každé takové odměny je v personálních spisech vždy podrobně uvedeno odůvodnění udělení této odměny, které bude moci být policii či soudu poskytnuto jako důkaz. Podle našeho mínění byla každá odměna řádně odůvodněna," dodal v reakci na to mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…