Kandiduji na šéfa VV, přečetl John. Chce protikandidáty

11.03.2011 10:28

Předseda strany Věci veřejné a ministr vnitra Radek John v pražské centrále strany potvrdil, že se bude snažit obhájit post předsedy. Volby strany se odehrají koncem května.

Kandiduji na šéfa VV, přečetl John. Chce protikandidáty

„Rozhodl jsem se, že budu kandidovat. Svou vizi a tým spolupracovníků představím do dvou týdnů," sdělil John v připraveném prohlášení, které četl z papíru.

„Já to věděl od začátku a neměl jsem problém. Povedlo se stranu dostat do celostátní úrovně a parlamentní politiky. Myslím si, že teď můžu být straně nejužitečnější jako předseda, ale o tom musí rozhodnout voliči a spolustraníci. Také jsem vyzval všechny, ať kandidují. Karolína, Kateřina, Milan Šťovíček. Každý musí představit strategii, kam stranu vést, a pak vykrademe navzájem své strategie, abychom měli tu nejlepší."
 
Kandidátů může být víc
Kromě Johna projevili o post zájem i další členové VV. Karolína Peake však uvedla, že bude do funkce kandidovat jen tehdy, když nebude kandidovat John. O funkci se také zajímá poslanec Michal Babák. Podporu mohou očekávat i místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová a její muž Vít Bárta. Lhůta jim běží od čtvrtka.

Ohledně mystifikace ministra financí Miroslava Kalouska s tajnou nahrávkou zdůraznil, že byla zajímavá, protože probudila veřejnou diskusi o tom, co je lobbing. „A je třeba rychle připravit zákon o lobbingu, který mělo sepsat ministerstvo spravedlnosti, ale tam nevěděli, co psát, tak se toho ujalo ministerstvo vnitra," doplnil.

SLEDUJEME téma Kalouskova nahrávka

Čtěte také:
Policejní petice proti Johnovi sílí: Přes 15 tisíc jmen
Vláda ustoupila tlaku. Snížená sazba DPH poroste postupně
John jde proti vládním škrtům. Vrací policistům příplatky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…