Bárta si posvítí na Skansku. Nechce prý spolupracovat

13.03.2011 18:23

AKTUALIZOVÁNO V nedělních Otázkách Václava Moravce se šéf dopravy Vít Bárta (VV) svěřil se svými plány přehodnotit spolupráci se společností Skanska. Jeho rozhodnutí však prý ještě není definitivní.

Bárta si posvítí na Skansku. Nechce prý spolupracovat

Ministr dopravy Vít Bárta (VV) v nedělních Otázkách Václava Moravce nepřímo  upozornil na možnost, že by jeho resort ukončil spolupráci se stavební a developerskou společností Skanska.

V pořadu kritizoval zejména předraženost jejích zakázek. Na své výhrady prý už několikrát vedení společnosti upozorňoval, zatím však bez výsledku.

"Společnost Skanska má na našem ministerstvu tři nej: Nabídla nám nejmenší slevy, je to největší dodavatel a máme u ní největší reklamace, a to teď ve výši takřka jedné miliardy korun," řekl v televizní debatě ministr.

Zatlačme na Skansku, vyzývá Bárta

Ten chce s vedením Skansky ale dále jednat. "V pondělí naši právníci s využitím všech nástrojů zvýší tlak na společnost Skanska, která s námi nechce moc kooperovat," nastínil svůj další plán ministr.

Ministr v pořadu nevynechal ale ani kritiku Ředitelství silnic a dálnic. Nelíbí se mu zejména předraženost jeho staveb.

Ministr si posvítí i na ŘSD

"Krajští ředitelé ŘSD jsou přesně ti, kteří především musí dohlížet na kvalitu díla, které ministerstvo dopravy investuje," vysvětlil Bárta. Ten také nedávno odvolal hned několik šéfů regionálních odnoží ŘSD.

O situaci na stavebním trhu hovořil v pořadu ale i předseda sdružení pro výstavbu silnic Petr Čížek.

Mediální štvanice na stavební firmy

"Nechci kritizovat jednotlivé stavební firmy, ale současná situace je bohužel taková, že se proti nim rozvíjí jakási mediální štvanice," postěžoval si v pořadu. Všechna vina za problémy v oblasti stavebnictví je prý házena právě na firmy, které tyto práce provádějí. Mnohdy neoprávněně.

Více čtěte:

Bárta se v ČT chechtal a zdržoval. Moderátor ho huboval

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…